Acasă Social În weekend începe sezonul de schi la Şugaş Băi!

În weekend începe sezonul de schi la Şugaş Băi!

0

Primăria Sfântu Gheorghe şi Sepsi ReKreativ anunţă că sâmbătă, 13 ianuarie, va fi deschisă pentru public pârtia mică de schi din staţiunea Şugaş Băi.

Programul va fi acelaşi ca în anii trecuţi, adică de la ora 9 la 21 în weekend, vinerea de la 15 la 21, iar de luni până joi de la 15 la 20.

Preţurile biletelor rămân şi ele neschimbate faţă de sezonul trecut: 12 lei preţ standard pentru o urcare (6 lei preţ cu un Sepsi Card valabil, respectiv 3 lei pentru posesorii de carduri pentru familii numeroase). Preţul pentru copii între 5-18 ani şi persoane de peste 60 de ani este de 9 lei preţ standard, 5 lei cu Sepsi Card, respectiv 3 lei pentru posesorii de carduri pentru familii numeroase.

Pârtia mică de schi are o lungime de 250 de metri, o diferenţă de nivel faţă de bază de 65 de metri, grad mediu de dificultate, și este dotată cu teleschi, instalaţie de nocturnă şi tunuri de zăpadă.

Atenţie! Locurile de parcare în staţiune sunt limitate

Odată cu deschiderea sezonului de schi va fi pus în funcţiune şi sistemul inteligent de parcare din staţiune. Acesta îi va informa pe șoferii care se îndreaptă spre pârtiile de schi dacă sunt locuri de parcare disponibile în Şugaş Băi.

Pentru a preveni aglomerația din parcări în timpul sezonului de schi, a fost montată o barieră la intrarea în staţiune (lângă terenul de minigolf), care înregistrează automat numărul de înmatriculare al maşinii. Taxa de parcare în staţiune este de 3 lei pe oră şi poate fi achitată doar cu cardul. De asemenea, un panou digital instalat la locația fostului punct de taxare de pe strada Borvíz indică, cu lumină verde sau roșie, dacă șoferii își pot continua drumul sau trebuie să ia autobuzul spre Șugaș Băi, urmând ca maşinile să fie lăsate în parcarea de lângă fostul punct de taxare.

Cu trenuleţul sau autobuzul spre Şugaş Băi

Pentru cei care doresc să ajungă la Şugaş Băi cu trenuleţul Sepsi Tour, o pot face în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu plecare din Piața Calvin la orele 11:00, 13:00 și 15:00 și întoarcere la orele 12:00, 14:00 și 16:00. Biletele pentru o călătorie cu trenuleţul costă 12 lei pentru adulți și 6 lei pentru copii și pensionari.

De asemenea, în staţiune se poate ajunge şi cu autobuzele Multi-Trans, care pleacă din staţia de la Casa cu Arcade în fiecare zi de marţi până duminică, dus la orele 10:00 şi 16:00, întors la orele 13:00 şi 19:00. Preţul unui bilet de autobuz este de 2,5 lei (de la automatele de bilete sau din aplicaţia 24Pay), respectiv 5 lei dacă este cumpărat direct de la şofer.