Acasă Administrativ În viitor brașovenii vor putea ajunge la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav cu trenul

În viitor brașovenii vor putea ajunge la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav cu trenul

0

Ieri, în timpul ședinței ordinare a Consiliului Judeţean Brașov, s-a discutat despre necesitatea și oportunitatea transportului feroviar către Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. CJ dorește ca proiectul „Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav” să fie implementat în parteneriat cu Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

Valoarea totală a investiției este de 739.330.000 lei.

„În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean desfăşurată astăzi am aprobat hotărâri esenţiale pentru câteva mari obiective investiţionale pe care le avem în pregătire.

În primul rând, ne-am exprimat acordul asupra necesității și oportunității proiectului „Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav”, pe care dorim să-l implementăm în parteneriat cu Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

CFR SA – Sucursala Regională de Căi Ferate Brașov a realizat studiul de fezabilitate, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobați prin Hotărârea de Guvern nr. 806/16.08.2022, valoarea totală a investiției fiind de 739.330.000 lei.

Finanţarea acestui obiectiv esenţial pentru accesibilizarea Aeroportului Internaţional Braşov o vom asigura din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport 2021-2027, din fonduri de la bugetul de stat și din venituri proprii.”, a transmis Șerban Todorică, președintele Consiliului Județean Brașov.

Articolul precedent180.000 de elevi și preșcolari din 450 de unități de învățământ vor primi o masă caldă pe zi
Articolul următorApartamentul vândut cu 723 de lei: Fals în declarații și minciuni în instanță (VIDEO)