Acasă Turism În primele 3 luni ale anului, ISU Brașov a efectuat 268 de...

În primele 3 luni ale anului, ISU Brașov a efectuat 268 de controale la unitățile de turism. 7 dintre acestea au fost închise

0

În primul trimestru al acestui an, Inspecția de Prevenire din cadrul ISU Brașov a efectuat 268 de controale la unitățile de primire turistică și de alimentație publică aferente acestora, fiind constatate 1.735 deficiențe. 117 dintre acestea au fost soluționate pe timpul controlului. Au fost aplicate 1.222 avertismente și 424 de amenzi în cuantum total de 5.920.000 lei, precum și 7 sancțiuni complementare de oprire a funcționării, determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu.

  • Reprezentanții ISU Brașov au făcut apoi o prezentare a campaniei „Detector pentru viață”, derulată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Departamentul pentru Situații de Urgență, în parteneriat cu E.ON și Delgaz Grid. Prin această campanie, care își propune să conștientizeze populația asupra necesității prevenirii riscului de incendiu, vor fi distribuite și montate cu titlu gratuit 10.000 de detectoare de fum și de monoxid de carbon donate de cei doi agenți economici parteneri. Campania se va desfășura în 20 de județe, printre care și Brașovul, care au primit câte 375 de detectoare de fum și 125 detectoare de monoxid de carbon.

În județul Brașov, acestea vor fi montate în locuințele din 15 localități situate în mediul rural, identificate ca fiind vulnerabile.