Acasă Actualitate În perioada ianuarie-februarie 2023, valoarea comenzilor noi din industrie a crescut față...

În perioada ianuarie-februarie 2023, valoarea comenzilor noi din industrie a crescut față de aceeași perioada din anul precedent cu 16,0%

0

În perioada ianuarie – februarie 2023 comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2022, valoarea comenzilor noi din industrie a crescut cu 16,0%.

Cea mai mare creștere s-a înregistrat la comenzile noi de pe piaţa externă (+19,0%), creștere datorată următoarelor activităţi: fabricarea echipamentelor electrice (+55,9%), fabricarea altor mijloace de transport (+28,4%), fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.a. (+22,1%), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor (+18,9%), fabricarea calculatoarelor și a produselor electronice și optice (+17,2%), fabricarea produselor textile (+16,9%), fabricarea produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice (+15,8%), industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații (+15,7%), industria metalurgică (+3,1%) și fabricarea substanțelor și produselor chimice (+0,9%).

Pe piaţa internă valoarea comenzilor noi din industrie a crescut cu 3,9%. Creșteri s-au înregistrat la următoarele diviziuni: fabricarea produselor textile (+632,7%), fabricarea calculatoarelor și a produselor electronice și optice (+377,9%), fabricarea produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice (+184,7%), fabricarea echipamentelor electrice (+28,2%), fabricarea substanțelor și produselor chimice (+19,2%), industria metalurgică (+17,5%), fabricarea hârtiei și a produselor din hârtie (+13,5%), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor (+3,0%), fabricarea altor mijloace de transport (+1,8%) și fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.a. (+1,7%).

Articolul precedentVIDEO. ”Oameni faini la Brașov”, invitat Adrian Miria, realizator Cristi Florea
Articolul următorCopii din județul Brașov, educați în spiritul eco atitudinii. Sute de elevi participă la orele de ecologie organizate de ADI ISO Mediu Brașov