Acasă Sănătate-Educație În perioada 21 – 26 aprilie 2024, Brașovul va fi gazda ediției...

În perioada 21 – 26 aprilie 2024, Brașovul va fi gazda ediției a LIX -a a Olimpiadei Naționale de Fizică

0

Sunt așteptați la această competiție școlară, 469 de elevi din clasele VI-XII, provenind din 39 de județe și din Municipiul București. Inspectoratul Școlar Județean Brașov asigură cazarea elevilor și a membrilor comisiei în trei unități hoteliere din Poiana Brașov.

Comisia Centrală este formată din 77 de membri: reprezentanți ai Ministerului Educației, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar cu rezultate deosebite în domeniu.

Olimpiada constă în susținerea a două probe, o probă experimentală și o probă teoretică, urmate de o probă de baraj. Probele se susțin în 3 unități de învățământ din municipiul Brașov: Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Colegiul Național „Unirea” și Liceul „Andrei Mureșanu”.

Inspectoratul Școlar Județean Brașov a beneficiat, pentru organizarea acestei olimpiade, de ajutorul generos oferit de sponsori, firme ale căror nume și sigle se regăsesc pe materialele olimpiadei și pe site-ul de web dedicat, site ce poate fi accesat din pagina de front www.isjbrasov.ro.

Festivitatea de deschidere va avea loc duminică, 21 aprilie, ora 17.00 iar ce de premiere în 26 aprilie, începând cu ora 9.00, ambele găzduite de Universitatea Transilvania din Brașov, în Aula „Sergiu Chiriacescu”.