Acasă Sănătate-Educație În loc de 100, s-au prezentat… 500 de studenți la o drumeție...

În loc de 100, s-au prezentat… 500 de studenți la o drumeție în Piatra Mare

0

Studenții de la Universitatea Transilvania din Brașov își pot echivala orele de sport, care sunt obligatorii, dacă merg în drumeție pe munte. Drumeția programată pentru weekend-ul 8-9 aprilie se putea încheia rău după ce platforma universității, unde se fac înscrierile, s-a defectat și în loc de 100 de studenți, profesorii s-au ”trezit” cu 500 de persoane în masivul Piatra Mare. Zona e cunoscută pentru întâlnirile frecvente cu urșii, iar traseul e unul accidentat care poate pune probleme destul de grave celor care se aventurează fără echipamentul necesar. Sâmbătă, chiar înainte ca studenții să urce masivul, a fost semnalată prezența unui urs, și cu toate acestea nu s-a luat nicio măsură.

„Nu ne-am aşteptat, ne-a luat şi pe noi prin surprindere. Nu ne-am aşteptat să vină aşa de mulţi studenţi şi nu era planificată zăpada pe traseul ăsta”, a declarat Ion Turcu, decan Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane.

„Putem spune că este destul de mare grupul şi, pentru un aşa grup, să-l ţii sub supraveghere este greu. În general, în zona montană, cam maximum şapte, opt persoane pentru un ghid se recomandă”, spune Alexandru Nagy, Serviciu Judeţean Salvamont Braşov.

Mai multe detalii găsiți pe observatornews.ro