Acasă Actualitate În județul Brașov 95% dintre școli sunt pregătite pentru noul an școlar....

În județul Brașov 95% dintre școli sunt pregătite pentru noul an școlar. Există totuși și excepții

0

Valentin Bucur, inspector școlar și purtător de cuvânt al Ispectoratului Școlar Județean Brașov a vorbit în cadrul emisiunii „Oameni faini la Brașov” despre cât de pregătite sunt unitățile școlare pentru noul an. În județul Brașov, 95% dintre școli își așteaptă elevii, existând câteva excepții.

Colegiul Maria Baiulescu este una dintre acestea. Clădirea se află în reparație capitală încă de anul trecut. Lucrările continuă, deoarece pe parcursul reabilitării s-au descoperit și alte probleme ascunse. La fel ca anul trecut, anul acesta până la finalul lunii decembrie, elevii de la Colegiul Maria Baiulescu vor învăța în alte unități școlare. Dacă atunci elevii au fost împărțiți între Liceul Mureșanu și Școala 1 după cocorului, în acest an, cei care au învățat în Liceul Mureșanu se mută în Colegiul Tehnic Transilvania de pe Iuliu Maniu.

Dacă lucrurile decurg conform planului, din ianurie elevii de la Colegiul Maria Baiulescu ar putea învăța la ei în școală.  În paralel se desfășoară și procedurile de achiziție pentru ca școlile să fie pregătite în totalitate.

Grădinița numărul 5 va intra și ea într-o reparație capitală, iar copii vor trebui mutați într-o clădire tampon.

La Făgăraș, Colegiul Doamna Stanca se află și ea în reabilitate. Clădirea este foarte veche, fiind totodată o construcție de patrimoniu. În cazul acesteia, primarul a închiriat o clădire în care elevii să-și desfășoare activitatea până la finala lucrărilor.

Articolul precedentOrașul VERDE al primarului Coliban! Boschetarii dorm la ”castel”, chiar vizavi de Primăria Brașov (VIDEO, FOTO)
Articolul următorExtinderea Școlii Gimnaziale Nr.2 din Codlea a fost realizată