Acasă Actualitate Trafic de influență? În dosarul ”SPLT” apare și numele clubului de fotbal...

Trafic de influență? În dosarul ”SPLT” apare și numele clubului de fotbal FC Brașov

0

În dosarul în care șefii SPLT Brașov au fost reținuți pentru luare de mită și trafic de influență apare și numele clubului de fotbal FC Brașov.

În data de 01 iulie 2022, inculpatul Marin Ionuț Mircea, i-ar fi promis unei persoane fizice că va interveni pe lângă președintele clubului de fotbal FC Brașov pentru a-l primi în echipa clubului pe fiul acestuia, solicitându-i în contrapartidă ca acesta să intervină pe lângă un funcționar vamal din cadrul Direcției Regionale Vamale Brașov, asupra căruia pretindea că are influență, pentru ca acest funcționar să urgenteze eliberarea codului EORI (numărul de înregistrare și identificare a operatorilor economici), necesar pentru primirea de către Marin Ionuț Mircea a unui colet expediat din Statele Unite ale Americii”, se arată în comunicatul DNA.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.Inculpaților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Ce spun reprezentanții FC Brașov

FC Brașov a luat cunoștință de faptul că Direcția Națională Anticorupție face cercetări în cadrul unui dosar penal în care unul dintre inculpați ar fi vrut să se implice în componența echipei noastre.
Clubul face precizarea că nu a fost, și nici nu este implicat în niciun dosar penal.
Inculpatul la care face referire DNA că ar fi promis că poate interveni pentru cooptarea în lot a unui fotbalist, nu a făcut acest lucru, și nici nuba luat cunoștință de așa ceva.
Clubul nu a primit nicio solicitare în acest sens, de la directorul SPLT Brașov, pentru a inregimenta un sportiv.
FC Brașov se delimitează de acest caz, și speră ca organele de urmărire penală să facă lumină în acest caz”, se arată într-un comunicat.