Acasă National În 13 ani nu se vor mai fabrica mașini pe benzină și...

În 13 ani nu se vor mai fabrica mașini pe benzină și motorină

0

Adio mașini cu motoare pe benzină și motorină?

Uniunea Europeană a ajuns la un acord privind legea care interzice vânzările de noi autoturisme și vehicule care funcționează cu motoare pe benzină și motorină începând din 2035, obiectivul fiind de a accelera trecerea la vehiculele electrice şi combaterea schimbărilor climatice.

Negociatorii din statele membre UE şi Parlamentul European, care trebuie să aprobe noua legislaţie, precum şi Comisia Europeană, care elaborează noile legi, au convenit că producătorii auto trebuie să realizeze o reducere cu 100% a emisiilor de CO2 până în 2035, ceea ce va face imposibilă vânzarea noilor autoturisme pe benzină şi motorină în blocul comunitar.

De precizat că interdicția se va aplica doar la vânzarea de mașini noi, nu și la vânzarea celor uzate, produse înainte de 2035. Astfel, aceste autoturisme și vehiculele utilitare ușoare echipate cu motoare cu ardere internă vor putea fi utilizate și chiar tranzacționate ca vehicule la mâna a doua și după 2035. Practic, acestea vor fi retrase definitiv din trafic pe cale naturală, atunci când nu mai sunt conforme cu normele, iar proprietarii vor ajunge la concluzia că, din punct de vedere financiar, nu mai merită să fie reparate pentru a fi readuse pe șosele.

Sursa: adevărul.ro

Articolul precedentCe spune Ambasada Franței legat de scandalul militarilor francezi de la Cincu
Articolul următorSe simte criza…Becuri economice montate la Muzeul Național Brukenthal