Iancu Guda susține că a găsit soluția ideală pentru a aduce bani la buget. Nu taxarea tuturor companiilor este soluția, ci taxarea industriei de jocuri de noroc. Aceasta produce miliarde în fiecare an, iar profitul depășeste cu mult alte domenii.
Analistul economic susține că pe termen lung, aproape niciun jucător nu iese pe plus. Asta înseamnă că industria jocurilor de noroc face bani constant de pe urma persoanelor care speră la îmbogățiri rapide.
„Este disperare mare si avem nevoie de bani? Suprataxati industria jocurilor de noroc si pariuri (CAEN 9200). Au venituri de 12.1 MILIARDE lei (dublu vs nivelul minim din pandemie) si profit operational 11% (+50% vs media la nivel national). Au costuri de premiere de 30% … aceasta inseamna ca 10 joaca si doar 3 “norocosi” castiga in fiecare an, dar si lor le vine periodic randul la pierdere in 70% dintre incercari, deci probabil toti pierd pe termen lung, dar industria face bani pe spatele populatiei sarace, naive si dornice sa castige multi bani, repede, la un “risc scazut„.
Cu aproape 30.000 de puncte de lucru in Romania, pacanelele si casele de pariuri depasesc numarul total de locuri de cult (biserici), banci si farmacii. Sunt pe online si ameninta ca isi fac rezidenta fiscala in alta tara? Atunci nu le mai dati licenta pe Romania (blocati accesul aplicatiilor). Unde se vor duce? Romanii sunt cei mai pasionati de jocurile de “ghinion” si “investitii” in criptomonede (8% din populatia adulta activa). Haideti! Se poate.”, a transmis analistul economic Iancu Guda.