Acasă Turism „Ia și cămașa de acasă – Țara Bârsei”, expoziție la Muzeul de...

„Ia și cămașa de acasă – Țara Bârsei”, expoziție la Muzeul de Etnografie Brașov

0

Cu ocazia Zilei Universale a Iei, sărbătorită în fiecare an în data de 24 iunie, Muzeul de Etnografie Brașov vă invită să redescoperiți acest simbol al culturii identitare în cadrul expoziției „Ia și cămașa de acasă – Țara Bârsei”.

Expoziția oferă cadrul în care pot fi admirate ii din patrimoniul muzeului, reprezentative pentru arealul multietnic al Țării Bârsei. Vor putea fi astfel admirate cămăși din tull brodat purtate în Șcheii Brașovului, cămăși cu „fluturi” purtate la sărbători de mocancele din zona Săcele, cămăși purtate de soțiile ceangăilor și sașilor din localitățile din împrejurimile Brașovului, cât și de româncele din zona localităților bârsene, dar și cămăși reprezentative pentru zona Bran.

Tipurile de cămăși specifice fiecărei subzone a Țării Bârsei, tehnicile, decorurile, denumirile locale, simboluri și detalii legate de evoluția acestora în timp vor putea fi descoperite prin intermediul unui film documentar prezentat în cadrul expoziției.

Până la finalul lunii septembrie, de miercuri până duminică, de la 10.00 la 18.00, sunteți așteptați să treceți pragul Muzeului de Etnografie Brașov purtând cu mândrie o cămașă tradițională dragă sufletului și să împărtășiți din experiența și pasiunea dumneavoastră pentru costumul popular.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 24 iunie 2022, ora 17:00,  la Muzeul de Etnografie Brașov, din Bulevardul Eroilor nr. 21A.