Acasă National Guvernare PNL-PSD! Prețul combustibilului a crescut în cateva luni cu aproximativ 3...

Guvernare PNL-PSD! Prețul combustibilului a crescut în cateva luni cu aproximativ 3 lei, dar guvernul oferă compensare de 50 de bani

0

Bătaie de joc! Deși prețurile la combustibil au luat-o razna de câteva luni bune, fiind o creștere de aproximativ 3 lei pe litru, Guvernul anunță o compensare de 50 de bani, adică frecție la picior de lemn. O creștere amețitoare s-a înregistrat și la prețul energiei și la gaz. Prețul s-a dublat!

În loc să caute soluții, guvernanții s-au gândit la pensiile speciale, la salariile bugetarilor, dar nu și la mediul privat care este cel mai afectat și care ține în realitate economia țării în spate.

”Pentru ca cetățenii români și firmele să plătească mai puțin pentru carburant, am identificat împreună cu specialiștii o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă. În sprijinul parteneriatului dintre societatea civilă și guvern, între guvern și populație, precum și mediul de afaceri, am luat decizia să aplicăm această măsură, care a fost adoptată și de alte țări. Este o măsură care implică atât responsabilitatea guvernului, cât și responsabilitatea companiilor din industria petrolieră. Am spus că este o măsură care se aplică și în alte țări, vorbim de Spania și Franța.

Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori și ministerele de resort. Mecanismul prin care asigurăm stabilitatea prețurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de trei luni.

Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal emis la stațiile de alimentare cu combustibil. Valoarea pachetului de compensare pentru această perioadă va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din acești bani urmând a fi asigurați de la bugetul de stat.

Această măsură este parte a pachetului de protejare a cetățenilor și a firmelor și urmărește diminuarea efectelor creșterii inflației și a efectelor produse de crizele multiple pe care le traversăm”, a declarat premierul Nicolae Ciucă…

Articolul precedentToate cele 60 de autobuze electrice SOR au fost retrase de pe străzile din Brașov
Articolul următorRepublica Moldova și Ucraina au primit statutul de ţări candidate la Uniunea Europeană
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.