Acasă Magyar George Simion: AUR nu lasă pe nimeni în urmă!

George Simion: AUR nu lasă pe nimeni în urmă!

Președintele AUR, George Simion, a declarat, în intervenția avută la evenimentul de lansare a programului de guvernare AUR în 15 puncte intitulat „Reconstruim România” de la Brașov, că, după votul de din Parlament, seria guvernărilor care au contribuit la deconstrucția României continuă.

„Nu este nicio diferență între ei. Unii s-au vopsit după 1989 în partide de stânga, alții în partide de dreapta și ne-au condus, împreună sau separat. Aceleași forțe! Mai evident decât ce se întâmplă acum nu poate să fie. Au condus 18 luni unii, vor conduce, probabil, încă 18 luni aceiași. Nu contează – Ciucă, Ciolacu, nu este nicio diferență. Tot un C.

Din păcate, nu e acesta un subiect de mișto. Ca opoziție putem să facem și miștouri, putem să facem și mitinguri, putem să facem, cum zic ei, circ și scandal – asta face opoziția. Dar, problema reală, dincolo de viața politică, este felul în care a fost condusă România vreme de 33 de ani, motivul pentru care mai mult de jumătate din populația României îl regretă pe Ceaușescu, pentru că îl compară cu cei care s-au reînvestit azi la conducerea Guvernului”, a spus președintele AUR la Brașov.

George Simion a subliniat că AUR afirmă în programul de guvernare „că nu renunțăm la moneda națională, la leu, pentru că în programul de guvernare al noului Guvern Ciolacu adoptarea monedei euro este specificată ca obiectiv central, în condițiile în care toți economiștii, finanțiștii cu care am vorbit, oameni care lucrează la Banca Națională, spun că nu suntem pregătiți”.

Acesta a precizat că, în viziunea AUR, ar trebui să avem unități administrativ-teritoriale care să corespundă necesităților de astăzi ale României.

„Ați dat un ministru al dezvoltării azi, fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, care spunea că trebuie făcută o reorganizare teritorială a României pentru că nu putem să ne conducem după organizarea din 1968. Lucru corect, multe s-au schimbat de atunci. Noi, AUR, credem că ar trebui să avem unități administrativ-teritoriale care să corespundă necesităților de azi ale României. Adică, nu trebuie să avem nicio primărie dacă nu avem 5.000 de locuitori în localitățile respective. Sunt astăzi comune unde sunt 100 de locuitori – cea mai mică, 800, 1000 de locuitori. Am vorbit cu respectivii primari. Nu pot face performanță, stau cu mâna întinsă la Guvern, trec la un partid sau altul de nevoie pentru a apăra interesele localității respective. Nu are niciun rost să ai o primărie și o structură administrativă la un număr atât de mic de locuitori. Poți lăsa în locul fostelor primării un ghișeu unic pentru a-i ajuta pe cei care nu au abilități digitale”, a spus liderul AUR.

Președintele AUR a spus că „Marcel Ciolacu se lăuda astăzi cum a redus numărul ministerelor de la 20 la 18. Vai, ce dor, ce chin, ce jale, ce bătălie a fost între ei! AUR propune un cabinet de miniștri format din 12 portofolii. În prezent avem 200 de secretari de stat. AUR propune un număr maxim de 50 de secretari de stat”.

George Simion a declarat că AUR nu lasă pe nimeni în urmă, tocmai de aceea vine în fața românilor și spune ce vrea să facă și oamenii cu care vrea să realizeze lucrurile din programul de guvernare.

Evenimentele de prezentare a programului de guvernare AUR vor continua în perioada următoare în toate județele din țară, dar și în comunitățile de români din străinătate. Ne dorim să aflăm de la români părerea lor cu privire la propunerile AUR, dar și să îmbunătățim documentul „Reconstruim România: Programul de Guvernare AUR în 15 puncte” prin propunerile și observațiile pe care ni le transmit, atât în cadrul evenimentelor publice, cât și pe site-ul https://programaur.ro/.

 

 

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor