Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, candidatul coaliției PSD-PNL, la Primăria Brașov, George Scripcaru se întreba, cu un ton ironic, care sunt motivele pentru care actualul primar ar fi supărat pe dânsul. Liberalul a explicat cum Allen Coliban și-a format un obicei de a-și însuși proiectele începute de fosta administrație, motiv pentru care a lămurit și situația de fapt cu Ștrandul de la Noua.
„Mie mi se pare că Allen Coliban e supărat. O fi supărat pe mine?
Poate pentru că am spus că și-a luat licența la 37 de ani? Sau că am zis că a blocat orașul? Totuși, eu i-am apreciat calitățile, am recunoscut că vorbește frumos. Așa cum te face Coliban din vorbe, nu poate nimeni!
Uite, de exemplu, astăzi, amețește lumea cu Ștrandul de la Noua. Hai că lămuresc eu lucrurile, ca să fie clar inclusiv pentru el: zece ani m-am luptat pentru ca terenurile fostului ștrand să rămână în posesia noastră. Și am reușit. Astăzi, în Cartea Funciară figurează proprietar Municipiul Brașov, după ce Primăria s-a judecat în trei dosare de revendicare cu moștenitorii fostului proprietar. Necazul a fost că aceștia au câștigat în instanță dreptul de a primi terenul în natură, în baza Legii 10/2001, și mi-a luat mult timp și multă răbdare să-i conving să accepte bunuri în compensare, astfel încât Ștrandul să ne rămână nouă.
Asta am făcut eu pentru brașoveni, Allen Coliban, dacă chiar vrei să știi. Lângă mine l-am avut pe avocatul brașovean Adrian Rusu, cel care a reușit să câștige definitiv Cetatea și Casa Hircher (la fond). Tot Adrian Rusu a fost cel care a reprezentat municipiul în procesele pe care le-am avut cu firmele din Constanța, cu care în 2007 încheiasem un contract de asociere pentru amenajarea Aqua Park Ștrand Noua, și le-a câștigat și pe acestea. A fost o altă luptă grea, pentru că acestea s-au dovedit a fi neserioase și nu și-au respectat obligațiile din contractul de asociere, iar după ce l-am reziliat, au cerut despăgubiri de două milioane de euro. Primăria nu trebuie să plătească, acest aspect este lămurit, ci trebuie să primească despăgubiri.
La finalul anului trecut au fost câștigate procesele la fond și în acest an toate părțile au făcut apel. Pentru apel, Coliban nu l-a mai agreat pe avocatul Adrian Rusu, cel care știe cel mai bine dosarul, ci a optat pentru avocații trimiși pe linie de partid din București, care lucrează pe milioane de lei. Exact la fel s-a întâmplat și în cazul Casei Hircher, la apel avocatul din Brașov a fost îndepărtat, pe motiv că este scripcarist și i-a luat locul tot unul din capitală. Useriștilor nu le plac avocații din Brașov, așa cum nu le plac nici firmele de aici, mai ales când este vorba să facă achiziții directe.
Trebuie subliniat că imobilul teren, din Brașov, str. Prunului, unde este acum edificat Aqua Park Noua, a fost în perioada interbelică proprietatea lui Richard Schmutzler și era o renumită zonă de ”loisir” pentru acea perioadă, despre care se spunea că este situată în ”stațiunea climaterică Noua”. Amenajarea lui Richard Schmutzler din ”stațiunea climaterică Noua” era compusă dintr-o vilă de lemn de agrement, casă pentru îngrijitor, garaj, etc., și un bazin de înot, curte și grădină, cu o suprafață de 9 iugăre și jumătate, toate acestea fiind naționalizate în anii ’50 de Statul Român. Primele amenajări de utilitate publică ale orașului, cu titlu de ștrand, în zona Noua, pe imobilul naționalizat, au fost construite în anii 1950-1960.”, a declarat fostul edil.
CMF: 21240015