Acasă Social GastroPan 2024 ne conduce în viitorul alimentar – ce tendințe vor face...

GastroPan 2024 ne conduce în viitorul alimentar – ce tendințe vor face furori?

0

Între 14-16 martie, Brașovul va fi gazda unuia dintre cele mai așteptate evenimente din industria alimentară – GastroPan 2024, ediția a XV-a. Locația aleasă, Centrul Lux Divina, se va transforma în epicentrul inovației și excelenței în panificație, cofetărie și HoReCa. Cu cele trei săli expoziționale (Dacia, Lux Divina, Parc), spații outdoor și zona dedicată Concursurilor GastroPan, deschise publicului larg, evenimentul promite să ofere o experiență captivantă și informativă tuturor pasionaților de gătit.

Locul inovației cu cele mai noi soluții și tehnologie pentru afacerea ta

GastroPan este hub-ul principal de inovație pentru antreprenorii și specialiștii din industria alimentară, oferind o panoramă completă a celor mai recente dotări și tehnologii, alături de ingrediente și tehnici de lucru pe care aceștia le pot experimenta în timp real la standurile expoziției. Anul acesta, expozanții aduc, atât soluții consacrate din portofoliul lor, cât și idei noi care promit să devină catalizatori pentru profitabilitatea brutăriilor, cofetăriilor, patiseriilor, gelateriilor, pizzeriilor, barurilor, cafenelelor, hotelurilor sau restaurantelor.

Cu peste 100 de furnizori internaționali de renume, prezenți direct sau prin intermediul distribuitorilor locali, GastroPan aduce cea mai amplă diversitate de soluții și tehnologii din industrie. Expoziția servește ca un barometru al tendințelor de afaceri care vor influența industria în anul 2024, identificând direcțiile cheie pentru dezvoltare și inovație în domeniul specificat.

Printre produsele și serviciile expuse, se vor număra:

– echipamente și accesorii pentru industria alimentare, dar și detalii despre consultanță, servicii complete de mentenanță, transport la locație, punere în funcțiune și training care vin în completarea ofertei de utilaje

– ambalaje din hârtie și carton pentru industria alimentară, specializate în domeniul patiseriilor și cofetăriilor cu o gamă de produse de diferite forme, culori, mărimi, dar și biodegradrabile

– materii prime și ingrediente de patiserie congelată, predospită și specialități din aluat sau peste 200 de note de arome destinate tuturor ramurilor industriei alimentare prezente la standurile Gastropan

– soluții digitale pentru gestionarea procesului de producție în brutării și patiserii, dezvoltate de firme prezentându-se cu o noutate absolută: Comunitatea Virtuală Brutarium – un spațiu virtual unde cei interesați de aplicabilitatea soluției pot vedea o prezentare virtuală a unei posibile realități fizice viitoare sau companii care creează sisteme pentru a optimiza și automatiza procesele de lucru, iar fiecare soluție dezvoltată de companie este personalizată după specificul și potențialul de absorbție al clientului

– soluții pentru calitatea materiilor prime și produselor finite care oferă produse pe care le fabrică: teste chimice, consumul chimic de oxigen, conductometre oxigenometre, ph/ise, titratoare, agitatoare magnetice, instrumente multiparametre, fotocolorimetre, termohigrometre, refractometre, termometre, turbidimetre, mini-controlere, instrumente de proces, electrozi, soluții reactiv

– rulote comerciale atipice și copertine elegante, dar și remorci rotunde cu toate cele necesare (gaz, apă, curent, panouri fotovoltaice, generator pe benzină silențios) existând posibilitatea de a realiza orice aplicație mobilă (gelaterie, bucătărie tradițională, grătare, sushi, paste, aprozar mobil) – toate în spațiile outdoor ale expoziției.

Noi produse și tendințe, prezente la GastroPan 2024

Ce așteptări au consumatorii pentru produsele de mâine? Alături de brutărie industrială și artizanală, digitalizare și sustenabilitate, tendințele alimentare reprezintă un subiect de interes la GastroPan, reprezentând un loc perfect pentru a descoperi tendințele care apar în întreaga lume și cum se pot aplica în propria afacere.

În fiecare zi, se dezvoltă noi inovații și rețete, concepte de panificație personalizate și tehnologii creative ținând cont de nevoile consumatorilor și potențialul din industria panificației. Deoarece au avut loc multe schimbări în ultimii ani din cauza pandemiei, întrebarea cea mai mare este: ce tendințe au fost în anii anteriori, dar ce tendințe sunt în anul 2024? Se prevăd patru teme majore de tendințe: digitalizare, orientare spre sănătate, sustenabilitate și natural-organic – toate vor fi prezente la GastroPan 2024.

 

 

Talentul brutarilor, cofetarilor și bucătarilor pricepuți etalat la Concursurile GastroPan

Eveniment conex al expoziției, Concursurile GastroPan sunt, pentru specialiștii din domeniu, punctul de start al anului, momentul în care sunt setate noile trenduri. Pe lângă atracțiile permanente, tehnologiile, produsele și soluțiile prezentate la standurile expozanților, cele trei zile ale expoziției vor găzdui cele trei secțiuni ale Concursurilor GastroPan: PANIFICAȚIE-PATISERIE, COFETĂRIE, GASTRONOMIE.

Joi, la secțiunea Cofetărie, concurenții vor expune cele mai reușite torturi cu materii prime tradiționale românești, dar vom putea admira și piese artistice folclorice, provenite din basme și tradiții românești. Cel mai râvnit premiu al zilei va fi decernarea trofeului Tortul Anului 2024. Totodată, intră în arenă echipele de bucătari elevi/studenți, care se vor întrece în prepararea celor mai apetisante platouri festive.

La secțiunea Panificație-Patiserie, vineri, numeroși brutari artizani vor prezenta cele mai bune sortimente de pâine, dar și produse conform tendințelor actuale – produse cu etichetă curată. Momentul zilei va fi decernarea trofeelor Pâinea Anului 2024 realizată artizanal în România, dar și cele mai bune produse ale elevilor și studenților.

Termenul de înscriere la Concursurile Gastropan este 4 martie 2024. Informații suplimentare despre Concursurile GastroPan 2024 pot fi solicitate la telefon 0732 575 556 sau e-mail concurs@gastropan.ro.

Pentru a observa, experimenta, degusta cele mai noi tendințe ale anului, vizitează expoziția prin completarea talonului de acces gratuit – https://www.gastropan.ro/ro/vizitatori/talon-de-acces-gratuit.