Acasă National Gabriel Andronache: Legea offshore a fost adoptată de Parlament. România va deveni...

Gabriel Andronache: Legea offshore a fost adoptată de Parlament. România va deveni independentă din punct de vedere energetic

0

Deputatul PNL Gabriel Andronache a anunțat că, legea offshore, prioritatea legislativă a Grupului PNL din Camera Deputaților a fost adoptată de Parlament.

Legea offshore a fost depusă în Parlament de PNL, prin semnătura premierului Nicolae Ciucă și a ministrului Energiei, Virgil Popescu.

„Prin acest proiect, România va deveni independentă din punct de vedere energetic, va produce mai mult decât va consuma și va deveni un furnizor de securitate energetică regională.

• Legea deblochează investițiile din Marea Neagră și asigură mediului de afaceri din domeniu stabilitate și predictibilitate legislativă. Investitorii aveau nevoie de un cadru fiscal mai prietenos.
• Legea offshore stabilește un regim fiscal competitiv, veniturile fiind împărțite în proporție de 60% – statul român și 40% – investitorul. Același cadru fiscal va fi și pentru investițiile onshore de adâncime. Este vorba aici în special de cel mai mare zăcământ onshore descoperit în ultimele trei decenii pe teritoriul României, la Caragele (jud. Buzău), unde exploatare va începe în 2024.
• Prin întârzierea adoptării acestui proiect, în anii care au trecut, nu s-a întâmplat altceva decât ca dependența României față de gazul rusesc să persiste din 2018, până în prezent.”, explică deputatul PNL Gabriel Andronache pe pagina sa de Facebook
Articolul precedentPrimăria Săcele vrea să achiziționeze, prin PNRR, 7 autobuze electrice
Articolul următorZiua Internațională a Copilului va fi sărbătorită și la Făgăraș! Vezi programul activităților