Acasă Parlamentar de Brașov Gabriel Andronache: ”Grupul PNL a votat pentru ca toți criminalii și bătăușii...

Gabriel Andronache: ”Grupul PNL a votat pentru ca toți criminalii și bătăușii să stea la pușcărie!”

0
Ieri, 17 mai, a fost supus dezbaterii un proiect inițiat de Nicolae Ciucă și Lucian Bode. Proiectul propune înăsprirea pedepselor pentru infracțiunile săvârșite cu violență. Grupul PNL a avut o poziție favorabilă implementării acestui proiect de lege, în timp ce Opoziția se pare că s-a arătat refractară.
”Astăzi, în Camera Deputaților, am avut în dezbatere proiectul inițiat de senatorul Nicolae Ciucă și de deputatul Lucian Bode, un proiect de modificare a Codului Penal prin care, practic, inițiatorii au propus agravarea pedepselor pentru infracțiunile săvârșite cu violență. În fapt, Grupul parlamentar PNL, alături de cei doi inițiatori, dorește ca în situația în care vorbim despre omor, despre lovituri cauzatoare de moarte, despre loviri sau despre alte infracțiuni săvârșite cu violență, acestea să fie agravate dacă se desvășoară în anumite condiții, cum ar fi: situația în care victima este o persoană vulnerabilă (are o dizabilitate sau victima este un minor).
Având în vedere ultimele situații din societate de tipul acesta, am considerat că o astfel de intervenție legislativă este necesară. Bătăușii, criminalii trebuie să stea la pușcărie, exact lucrul acesta l-au propus inițiatorii, iar Grupul PNL din Camera Deputaților a susținut acest proiect.
Colegii din Opoziție se pare că nu reușesc să înțeleagă că faptul trebuie să trecem dincolo de simpatiile sau antipatiile politice atunci când vorbim de interesul superior sau de interesul general al cetățeanului. Să nu uităm că articolul 22 din Constituție ne obligă să luăm toate măsurile necesare pentru protecția vieții, integrității fizice și psihice a cetățenilor. Această cerință îndeplinește acest proiect! Este important de subliniat următorul lucru: cine a votat astăzi <pentru> , a votat pentru viață; cine a votat împotriva proiectului, a votat pentru moarte. Cine citește acest proiect își va da seama că acesta este adevărul. Grupul PNL din Camera Deputaților a votat în favoarea acestui proiect, pentru ca toți criminalii și bătăușii să stea la pușcărie!” a fost mesajul transmis de către Gabriel Andronache, deputatul PNL de Brașov.
Imagine din arhivă.