Acasă National (FOTO) Militarii din Brașov s-au instruit în comun cu militarii francezi și...

(FOTO) Militarii din Brașov s-au instruit în comun cu militarii francezi și belgieni în Munții Leaota

0
În poligonul temporar Prislop, structurile ISR (informații, supraveghere și recunoaștere) din cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, alături de o grupă de cercetare din cadrul Diviziei Multinaționale Sud-Est, s-au instruit în comun cu militari francezi și belgieni din cadrul Grupului de Luptă al NATO dislocat în România.
Programul de instruire a cuprins activități de alpinism, ședințe individuale de tragere cu armamentul din dotarea fiecărei structuri participante și exerciții demonstrative de rezolvare a unei situații tactice.
Acest schimb de experiență a reprezentat un bun prilej pentru a prezenta, compara și învăța tehnicile folosite în alpinism de către vânătorii de munte români și francezi, cât și pentru instruirea infanteriștilor belgieni în vederea desfășurării instrucției alpine.
Principalele obiective ale instrucției în comun au constat în armonizarea procedurilor și tehnicilor folosite în mediul montan, consolidarea parteneriatului între structurile participante, precum și realizarea interoperabilității pentru asigurarea capacității de reacție într-un scenariu de apărare colectivă.
Sursă text/foto: Căpitan Anamaria Scarlat
Articolul precedentDoi dintr-o lovitură! ANI face curățenie la Hălchiu
Articolul următorMinistrul Educației: „ Au fost plătite toate drepturile salariale angajaților din sistemul de educaţie”