Acasă Social FOTO. A început montarea primelor detectoare de fum si monoxid de carbon...

FOTO. A început montarea primelor detectoare de fum si monoxid de carbon în locuințele din localitatea Holbav

0

Astazi, 12.04.2024 a început montarea primelor detectoare de fum si monoxid de carbon în locuintele din localitatea Holbav. Activitatea va continua și în săptămâna următoare în celelalte localități!

Campania „Detector pentru viață” și își propune să evidențieze importanța montării detectoarelor în locuințe, dar și necesitatea curățării și reparației coșurilor de fum.

Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești.

Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie. Aceste dispozitive au în primul rând un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate. Prin alarmarea rapidă a echipelor de intervenție, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.

Vor fi montate 375 𝑑𝑒𝑡𝑒𝑐𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑓𝑢𝑚 𝑠̦𝑖 125 𝑑𝑒𝑡𝑒𝑐𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑚𝑜𝑛𝑜𝑥𝑖𝑑 𝑑𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑏𝑜𝑛 în 15 localitati din judetul Brasov, identificate ca fiind vulnerabile.