Acasă Actualitate Fostul consilier local Radu Paul se retrage din politică

Fostul consilier local Radu Paul se retrage din politică

0

Fostul consilier local Radu Paul a anunțat că se retrage din PMP și, totodată din politică. Va continua să demareze proiecte pentru comunitate din postura de voluntar și președinte al asociației Brașovul Altfel.

Scriu aceste rânduri pentru a-ți spune, simplu, că mă retrag din PMP, mă retrag din politică. Politica rămâne una dintre pasiunile mele și voi continua să militez în această direcție, doar că o voi face fără să fiu membru de partid. Deși pare simplu, pentru mine nu a fost deloc ușor să iau această decizie, deoarece cred cu tărie că putem schimba cu adevărat ceva în societatea noastră doar dacă ne implicăm activ în politica locală și în politicile locale.

În ultimii 4 ani am cunoscut oameni deosebiți în tot județul Brașov și în țară și nu regret nicio secundă decizia de a mă implica în politică, pentru că această experiență m-a călit, m-a învățat cum funcționează un partid la nivel local și național și m-a adus în poziția de Președinte al Filialei Județene a PMP Brașov de unde am aflat care sunt provocările de a conduce o filială a unui partid. Recunosc, totuși, că regret imaturitatea politică de care am dat dovadă atunci când am abandonat votul primit de la cetățeni și am părăsit Consiliul Local Brașov, crezând că „prin mine însumi” pot face mai mult decât în echipă, chiar dacă în echipă nu este totul compatibil. Nu-i bai, din greșeli învățăm și astfel devenim mai buni.
În ultimii patru ani m-am implicat foarte activ în două partide, ambele liberale, PNL și PMP, pentru că liberalismul, democrația, antreprenoriatul, libera exprimare și egalitatea de șanse sunt valorile în care cred, dar mai cred că a venit momentul să fac un pas în lateral și să mă dedic în continuare acestor valori prin alte mijloace, care presupun mai puțină competiție politică și mai multă colaborare socială.
Mi-am propus să fac mai mult pentru comunitate din postura de voluntar și președinte al asociației Brașovul Altfel, folosind toată experiența pe care am acumulat-o ca politician activ dar fără încrâncenarea pe care uneori, din păcate, o presupune politica. Am pornit în acest drum cu mult entuziasm și cu o dorință maximă de a face bine și sper să fii și tu alături în proiectele asociației Brașovul Altfel!
Să avem un an mai altfel decât ultimii 3! Mai bun!” este mesajul postat pe pagina de Facebook de către Radu Paul.