Acasă Social Fostul consilier local, Cristian Macedonschi, consideră că nu sunt suficiente 16 ore...

Fostul consilier local, Cristian Macedonschi, consideră că nu sunt suficiente 16 ore de funcționare pentru Aeroportul Brașov

0

Fostul consilier local, Cristian Macedonschi consideră că nu sunt suficiente 16 ore de funcționare pentru Aeroportul Brașov și că, inclusiv potrivit părerii experților, este nevoie de minim 18 ore.

„Ne trebuie cel putin 18 ore spun expertii deoarece avioanele au des intârzieri iar 16 ore sunt la limita inferioara iar daca ar intarzia chiar si 5 minute ar trebui sa aterizeze la Sibiu, Bacau sau Bucuresti ce ar insemna un disconfort mare pentru pasageri si costuri imense suplimentare pentru companiile aeriene.
De aceea evita multe companii aeriene sa opereze de pe aeroporturi cu program redus.
Normalitatea ar fi sa avem program 24 din 24 la Aeroportul International Brasov – Ghimbav dar pentru aceasta faza de dezvoltare ar fi un program de 18 ore suficient in 2024.”, a scris Cristian Macedonschi.
De asemenea, într-o altă postare de ieri, 10 ianuarie, fostul consilier local susține că din aprilie, când vor fi curse noi spre  Germania, Italia, Spania, Austria si Ungaria, vor exista întârzieri din cauza programului de funcționare al aeroportului.
„Vom avea din aprilie, mai curse noi spre Germania, Italia, Spania, Austria si Ungaria daca vom avea program de minim 18 ore sau 16 ore + prelungire dupa caz daca avioanele vor avea întârzieri neplanificate.
De acest program de funcționare au nevoie companiile aeriene pe care dorim să le atragem să opereze de pe Aeroportul internațional BrașovGhimbav deoarece trebuie să efectueze pe zi trei curse dus-intors (leg-uri) cu un avion care are #HOMEBASE (parcat pe aeroport) la noi.
Totodată au nevoie pentru a parca un avion la aeroport de servicii de mentenantă pentru acel avion.
Acestea sunt cele doua condiții nenegociabile pe care trebuie să le îndeplinească Aeroportul Internațional BrașovGhimbav”, se regăsește în postarea lui Cristian Macedonschi, pe Facebook.