Acasă Social Fosta directoare și fosta contabilă a unei Școli Gimnaziale din județul Covasna...

Fosta directoare și fosta contabilă a unei Școli Gimnaziale din județul Covasna sunt cercetate pentru delapidare. Prejudiciul a fost estimat la peste 200.000 de lei

0

Două foste angajate ale Școlii Gimnaziale ,,Tatrangi Sándor” din Ozun sunt cercetate pentru delapidare în formă continuată și alte fapte penale, fiind suspectate că au utilizat în mod repetat resursele financiare ale instituției de învățământ în interes personal, atât direct, cât și indirect. Este vorba despre fosta directoare a școlii, Szabó Margit, și fosta contabilă a instituției, Barabás Edit Judit. Conform procurorilor, faptele s-ar fi petrecut în perioada 2018-2022, iar prejudiciul a fost estimat la 214.000 de lei. Menționăm că deși numele celor două foste angajate nu au fost comunicate oficial nici de către IȘJ Covasna, nici de către procurori, acestea au fost făcute publice în dosarul aflat pe portalul instanțelor de judecată.

Potrivit cotidianului Háromszék,  citat de Weradio.ro fosta directoare este cercetată pentru delapidare, fals în înscrisuri, fals în declarații, uz de documente false și distrugerea probelor, în timp ce fosta contabilă este urmărită penal pentru delapidare.