Acasă Social Fost profesor reținut în urma perchezițiilor de ieri de la unitatea privata...

Fost profesor reținut în urma perchezițiilor de ieri de la unitatea privata de învățământ. Cerea bani pentru a promova cursanții

0

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov au efectuat, la data de 16 octombrie a.c., sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, un număr de 3 percheziții domiciliare într-un dosar penal ce vizează infracțiuni de luare de mită și dare de mită, în urma cărora o persoană a fost reținută.

 

Perchezițiile au avut loc în municipiului Brașov, la sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice, respectiv la o unitate de învățământ privată – școală postliceală de asistenți medicali, o fundație, dar și la reședința unei persoane fizice – în calitate de fost cadru didactic al școlii postliceale, unde existau informații că s-ar afla obiecte și înscrisuri ce au legătură cu infracțiunile cercetate.

 

În cauza penală instrumentată de polițiști ca urmare a delegării de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, se efectuează cercetări cu privire la un bărbat, de 30 de ani care, în calitate de profesor al școlii postliceale, a pretins și primit, fără drept, în mod repetat, în perioada 2021-2023, sume de bani de la cursanții unității de învățământ private, în scopul de a-i promova pe aceștia la testele și examenele aferente disciplinelor predate de cadrul didactic.

 

Cu ocazia activităților procedurale desfășurate, au fost ridicate înscrisuri și sisteme informatice, ce urmează a fi administrate in probatoriu pe parcursul urmăririi penale, în vederea stabilirii întregii stări de fapt.

 

In cauza un număr de 13 persoane au fost citate si audiate ca martori și de asemenea a fost pus în aplicare 1 mandat de aducere, în urma căruia procurorul a dispus față de persoana bănuită măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind încarcerat în cadrul Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, din cadul I.P.J. Brașov.

 

În cauză s-a beneficiat în permanență de suport de specialitate din partea D.O.S. – Brigada de Operațiuni Speciale Brașov.

 

Cercetările sunt desfășurate de către organele de poliție judiciară din cadrul S.I.C.E., sub delegarea procurorului de caz, urmând ca suspectul in cursul zilei de astăzi sa fie prezentat procurorului pentru a dispune alte măsuri preventive față de acesta.

Articolul precedentAmin Zahra: ”Un medic din Gaza, în timp ce salva oameni răniți în bombardamente, a primit si trupul fără viata al propriului copil”
Articolul următorInvestiții masive în dezvoltarea municipiilor din România. S-au alocat peste 13 miliarde de lei