Acasă Actualitate Firmele din Brașov, luate la ochi de polițiști. S-au dat amenzi de...

Firmele din Brașov, luate la ochi de polițiști. S-au dat amenzi de peste 19000 lei

0

La data de 13 iunie 2022, în intervalul orar 11.00 – 15.00, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, în baza unui plan de acțiune, au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul comercializării produselor alimentare sau nonalimentare și prestărilor de servicii pe raza municipiului Brașov.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat verificarea respectării de către agenții economici, care își desfășoară activitatea comercială în domeniul comerțului cu produse alimentare sau nonalimentare, a normelor legale în vigoare, precum și verificarea legislației privind protejarea drepturilor de proprietate intelectuală (drepturi de autor și conexe).

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au verificat 26 de operatori economici, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.500 lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat suma de 1.277 lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.  nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, s-a procedat la invitarea la sediul unității de poliție a reprezentanților legali a doi operatori economici, în vederea continuării verificărilor.

Articolul precedentLa Sinaia a început demolarea construcțiilor ilegale
Articolul următorȘofer de 23 de ani, pozitiv la cannabis, pe strada Molnar Janos