Acasă Local Fii parte din schimbarea lumii! Înscrie-te la Școala de Vară pentru un...

Fii parte din schimbarea lumii! Înscrie-te la Școala de Vară pentru un viitor mai verde!

0

În acest an, Universitatea Transilvania din Brașov reprezentată de către Departamentul de Inginerie Mecanică și Departamentul Electronică și Calculatoare va găzdui o Școală de Vară dedicată sustenabilității și tehnologiilor verzi. Evenimentul este organizat în colaborare cu Universitățile de Științe Aplicate din Karlsruhe (Germania) și din Rapperswil (Elveția), în parteneriat cu Schaeffler România (RO), Danfoss (RO), Kälte Eckert (DE) Secon (DE), Steinbeis Transfer Center for Refrigeration and Air Conditioning – ST2K (DE), Valerius-Füner-Stiftung (DE) și Verbund der Stifter of Karlsruhe University of Applied Sciences (DE). De la mecanică, la biomecanică, tehnologii sustenabile de producere și stocare a energiei, la tehnologii alimentare, tratarea și epurarea apei, la conservarea biodiversității, 40 de studenți din Elveția, Franța, Germania si Romania vor capătă o viziune holistică referitoare la dezvoltarea comunităților durabile.

Pe parcursul celor 5 zile, Școala de Vară va include o serie de prelegeri și sesiuni interactive, susținute de experți în domeniu din România Elveția, Germania și Franța. Nu vor fi excluse întâlnirile cu reprezentanți ai mediului de afaceri din județ și din țară (Schaeffler România, Danfoss, Stabilus). În program sunt incluse și vizite la Institutul de Cercetare și Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov, dar și activități la Muntele Piatra Mare (biodiversitate) și Viscri (Fundația Mihai Eminescu, stația ecologică de epurare, comunități sustenabile).

Pentru a face această experiență accesibilă cât mai multor oameni posibil, am inclus și opțiunea de a participa la sesiunile online gratuit.

Link program: https://mecanica.unitbv.ro/ro/stiri-si-evenimente/602-international-summer-school-on-sustainability.html

Link înregistrare pentru participare online: https://www.eventbrite.co.uk/e/keynote-lectures-international-summer-school-on-sustainability-brasov-tickets-681884012437?aff=oddtdtcreator

Articolul precedentCând canicula bate la ușă, farmaciile din județul Brașov sunt alături de tine!
Articolul următorFOTO Baza didactică Sânpetru, o lume magică pentru studenți! Poligon virtual de tir, fazanerie, laborator de împăduriri