Acasă Regional Festivalul ”Rockstadt City Fest” nu va mai avea loc la Brașov! Administrația...

Festivalul ”Rockstadt City Fest” nu va mai avea loc la Brașov! Administrația USR s-a mișcat din nou în ritm de melc

0
Avem forum de discuții, dar nu vom avea Rockstadt City Fest!
Un nou caz de nepăsare și mișcare în ritm de melc, marca Primăria Brașov! În data de 9 iunie, a fost depusă la Primăria Brașov cererea de co-finanțare pentru proiectul Rockstadt City Fest care ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 15-18 septembrie 2022. În data de 4 iulie, cei de la Rockstadt au constatat că proiectul lor s-a clasat primul de sub linia celor câștigătoare. Ciudat este că în data de 21 august, adică cu 3 săptămâni înainte de data la care ar fi avut loc evenimentul, reprezentanții Primăriei Brașov s-au gândit că totul se poate organiza pe repede-înainte. Cei din administrația locală probabil că trăiesc pe altă planetă și nu înțeleg că pentru un eveniment de anvergură este nevoie de timp. Trebuie găsiți cântăreții, trupele, obținerea autorizațiilor, promovarea evenimentului și multe, multe altele. Astfel,  Rockstadt City Fest nu va mai fi organizat! Însă, Brașovul va avea FOV, un forum de discuții, cu băut de cafele, mâncat și discutat lucruri cunoscute de brașoveni…
”Astăzi, 22.08.2022, am primit telefon de la Primăria Brașov pentru a semna contractul de co-finanțare pentru proiectul Rockstadt City Fest (depus în data de 09.06.2022) care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15-18.09.2022.
Rockstadt City Fest însemna un festival întins pe 4 zile, cu 2 zile de concerte cu trupe românești consacrate dar și trupe sau artiști locali la început de drum, în două locații în aer liber din Brașov, 2 zile de concerte cu trupe străine importante în două locații indoor din Brașov completate de o expoziție de grafică și un masterclass cu speakeri din industria muzicală rock și workshopuri cu artiști din țară și străinătate. Toate aceste activități s-ar fi petrecut în Brașov, pentru brașoveni și pentru dezvoltarea și stimularea culturii în comunitatea locală.
În data de 04.07.2022 am constatat ca proiectul nostru pentru brașoveni s-a clasat primul de sub linia celor câștigatoare, depunând o contestație pe care ulterior am retras-o pentru ca lucrurile să se miște mai repede.
Acest lucru însă nu s-a întâmplat și astăzi, cu puțin peste 3 săptămâni până la data la care Rockstadt City Fest ar fi trebuit să aibe loc, constatăm că persoane din Primăria Brașov consideră că un festival ca cel gândit de noi, cu mai multe componente și cu un angrenaj de anvergură de producție, logistică, PR, reclamă, resurse umane și materiale se poate organiza urmărind rezultate reale de impact cultural într-o perioadă atât de scurtă. Nu ne referim aici neapărat la contractarea trupelor străine sau a sceno-tehnicii unde poate, fiind direct implicați în domeniu, am fi putut accelera puțin procesele. Vorbim de tot ce înseamnă autorizații diverse pentru festival, toalete, containere, garduri de protecție, securitate, pompieri, prim-ajutor și multe altele. Și să nu uităm reclama (producție și diseminare). Nu vom face lucruri în pripă și doar de dragul de a le face.
Prin urmare, Rockstadt City Fest nu se poate întâmpla pentru că logistic nu este posibil într-un timp atât de scurt iar cea mai mare dezamăgire este că brașovenii nu vor putea beneficia de plus valoarea culturală pe care proiectul nostru ar fi adus-o”, au scris pe pagina de facebook reprezentanții Rockstadt
Articolul precedentDolarul a depăşit euro
Articolul următor„Cântă pădurea”și în județele Covasna, Harghita și Brașov în perioada 2-4 septembrie
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.