Acasă Social Fermierii se plâng că sunt nevoiți să arunce roșiile. La piața de...

Fermierii se plâng că sunt nevoiți să arunce roșiile. La piața de gros se vând cu 2 lei pe kilogram, iar în supermarket cu 10 lei

Fermierii se plâng că sunt nevoiți să arunce roșiile. Programul Tomata a încurajat cultivarea lor, dar s-a ajuns la supraproducție și prețuri mici. La piața de gros se vând cu 2 lei pe kilogram, iar în supermarket au prețul de 10 lei.

Petrică Bolocanu din comuna Colibasi, judetul Giurgiu, are două solarii cu roșii de peste 1.000 de metri pătrati. Spune că tot mai mulți producători au cultivat tomate pentru a primi subvenția de 3.000 de euro pe an de la stat. Așa s-a ajuns la supraproducție și preturi mici. Acum, Petrică spune că e nevoit să vândă roșiile la piață de gros cu 1-2 lei pe kilogram, dar în supermarket se vând cu 10 lei, potrivit tvrinfo.ro.

”Am aruncat 5 tone, din solarul acesta. Mi-a degerat prima dată de la frig și am pus din nou și au ieșit tocmai pe 1 iulie, când erau roțiile un leu kilogramul. Și am zis decât să le dau cu un leu kilogramul, mai bine le-am aruncat. Am mai dat la case de copii și de bătrâni”, spune fermierul.

Petrică a ales soiuri gustoase și e păcat să ajungă la groapa de gunoi. El spune că mai rentabilă este producția de ardei kapia, dar aici producătorii nu primesc subvenție.