Acasă Local Femeile liberale din municipiul Brasov și-au stabilit noua conducere

Femeile liberale din municipiul Brasov și-au stabilit noua conducere

0

Pamela Maria Diaconu este noua președintă a Organizației Femeilor Liberale mun. Brașov, pozitie in care a fost validata in urma alegerilor organizate in data de 9 noiembrie.

La eveniment au participat și Adrian Ioan Veștea – președintele PNL Brasov, Sebastian Rusu – președintele organizației municipale PNL Brașov, Liviu Cocoș – prim-vicepreședinte PNL Brașov, Todorica Șerban – Secretar General al PNL Brașov, Cristina Vecerdi – deputat PNL Brașov și Cătălin Văsii – Prefect al jud. Brașov.

De profesie avocat, Pamela Maria Diaconu și-a început cariera politică în anul 2005 și a ocupat funcţia de Preşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitraj în cadrul PNL, președinte al Organizației Femeilor Liberale la nivelul Județului Brașov, iar în prezent este vicepreședinte în cadrul organizației municipale PNL și consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Brașov.

‘’Ceea ce-mi doresc este ca prin implicarea mea să ajungem să fim înconjurate, în Organizația Femeilor Liberale, de femei serioase, puternice, cu realizări profesionale, hotărâte să schimbe ceva în jurul lor și în comunitatea din care provin. Numărul femeilor trebuie să fie suficient de mare în politica românească pentru ca vocea și votul acestora să conteze. Mă voi implica pentru ca această organizație să își stabilească niște obiective clare pe care să le îndeplinească. În anii care vin, avem nevoie de evenimente care sa ne unească, de inițiative multiple care să stimuleze un cadru cât mai larg de participare, deoarece Organizația Femeilor Liberale nu poate fi o organizație cu circuit închis’’, le-a transmis Pamela Maria Diaconu participantelor la Conferinta Locala OFL Brasov.

În discursul său, Pamela Maria Diaconu a mai punctat și câteva dintre realizările administrative ale echipei de consilieri locali din care face parte, prin susținerea unor proiecte administrative de interes pentru locuitoarele din Mun. Brașov.

‘’Am demonstrat că pot pune în practică ceea ce ne propunem amintesc că din funcția de consilier local am contribuit în mod direct la redactarea unor hotărâri sau amendamente la hotărâri și am inițiat proiecte de hotărâri de consiliu local, care au fost votate în Consiliul Local Brașov, dintre care amintesc acum doar câteva:

·       Hotărârea (cu nr. 223/2021) privind aprobarea Regulamentului de înscriere, departajare și transfer al copiilor în creșele aflate în subordinea Serviciului Public de Administrare Creșe Brașov

·       Hotârârea (nr. 274/29.05.2021) privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor educaționale prestate de o unitate de educație timpurie antepreșcolară și a indemnizației destinată pentru creșterea nepotului/ nepoților, un proiect 100% liberal prin care municipalitatea oferă suma de 525 de lei fiecărei familii care nu găsește un loc la creșă în sistemul public;

·       Hotărârea de Consiliu Local (nr. 417/29.07.2021) privind aprobarea Regulamentului de implementare a proiectului „Fără lacăte pe curtea școlii” ce are ca obiect accesul și modul de utilizare a curților și terenurilor de sport, în aer liber, aflate în administrarea/folosința unităților de învățământ preuniveristar de stat;

·       Hotărârea de Consiliul Local (nr. 561/29.10.2021) rectificarea bugetului Municipiului Braşov – OCTOMBRIE 2021 în cadrul căruia am formulat împreună cu colegii liberali următoarele amendamente, adoptate în Consiliul Local de a aloca sume de bani pentru

– Realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unei grădinițe în zona Stupini.

– Realizarea unor studii de fezabilitate pentru construirea unor toalete publice în care să fie prevăzute Camere pentru Mama & Copilul destinate îngrijirii și hrănirii bebelușului

Am inițiat alături de colegi Hotărârea de Consiliu Local (cu nr. 774/17.12.2021) prin care  au fost premiați, cu sume importante, elevii din învățământul preuniversitar de stat din Municipiul Brașov care au obținut rezultate deosebite la concursurile internaționale și naționale școlare;

Am făcut demersuri privind reglementarea situației juridice a terenului și corpurilor Școlii Giminaziale cu nr. 8 în vederea întabulării acestora pentru a face posibilă demararea lucrărilor de mansardare/extindere a clădirilor existente. Mai multe despre activitatea mea, găsiți pe site-ul Primăriei Municipiului Brașov, în cadrul raportului de activitate depus” a spus Pamela Maria Diaconu.

Tot ieri, în Conferința Locală a OFL Brașov, a fost stabilită prin vot și structura de conducere a organizației municipale a doamnelor liberale pentru următorii patru ani.

Iată care sunt membrele PNL ce vor ocupa funcții de conducere în Biroul Local OFL Brașov: Președinte Diaconu Pamela-Maria, Prim-vicepreședinte Bota Dorina, Vicepreședinte Ursan Atena, Ursan Patricia, Mitrofan Nicuța, Tofi Silvia, Durleșteanu Elena, Fălticeanu Cristina, Vlad Anișoara si Dan Gabriela.

Membre cu rang de Vicepreședinte Cismărescu Mariana (Bartolomeu), Szabo Adina (Lunga-Carierei), Cioacă Liliana (Garii), Avram Anca (Craiter), Baum Ramona (Noua), Șofronescu Ileana (Astra 1), Ghiurcă Laura (Uzina 2), Rusu Violeta (Triaj), Bucur Rodica (Tractorul), Tihon Liliana (Florilor), Groze Maria (Grivitei), Părnuță Elena (Astra 3), Vrabie Claudia (Schei) și Trezorier – Adelina Cîmpean.