Acasă Social Faust, pe scena Operei Brașov, după patru ani de absență!

Faust, pe scena Operei Brașov, după patru ani de absență!

0
Vineri, 28 aprilie 2023, de la ora 11.00, în Sala Operei Brașov, vă invităm să luați
parte la repetiția generală cu public a spectacolului cu opera „Faust” de Ch. Gounod.
Preț bilete: 25 lei
Vineri, 28 aprilie 2023, de la ora 18.30, în Foaierul Operei Brașov, vă așteptăm la un Recital vocal-instrumental susținut de studenți ai Facultății de Muzică – Universitatea „Transilvania” Brașov, de la clasa prof. asoc. dr. Cristina Soreanu și clasa asist. univ. dr. Noemi Karacsony. Interpretează studenții: Anca Bratu, Karina Butnaru, Marie
Ellen, Katalin Fehér, Robert Kerezsi, Andrei Lucian Ionescu, Diana Logofătu, Márta Lővenberger, Iulia Miulescu, Anamaria Păcurar, Anamarya Spataris, Ligia Tomescu, Iulia Vasilache. La pian îi va acompania Sena Ducariu. Prezentarea evenimentului îi aparține Simonei Manole. Coordonator recital: Cristina Roșu
Tinerii artiști au pregătit un program divers și bogat, constând în arii din operele „La Rondine” și „La Bohème” de G. Puccini, „Trubadurul” de G.Verdi, „Carmen” de G. Bizet, „Flautul fermecat” și „Così fan tutte” de W.A. Mozart, dar și din operete: „Liliacul” și „Voievodul țiganilor” de J. Strauss-4ul sau „Valurile Dunării” de G. Grigoriu.
Recitalul durează o oră și nu are pauză.
Preț bilete: 30 lei
Sâmbătă, 29 aprilie 2023, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, după patru ani de
absență, este programat spectacolul cu opera „Faust” de Charles Gounod.
În distribuție, soliștii: Faust – Liviu Iftene, Mefisto – Alin Anca (debut, invitat),
Margareta – Cristina Radu, Valentin – Alexandru Aghenie, Siebel – Asineta Răducan, Martha – Sonia Hazarian, Wagner – Lorand Cristian, Două spirite ale răului – Adriana Simion, Alexandra Scriminț. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. Conducerea muzicală a acestui spectacol este asigurată de maestrul Traian Ichim. Regia artistică poartă semnătura lui Cristian Mihăilescu. Scenografia: Șerban Iuca. Dirijor cor: Dragoș Cohal.
Coregrafia: Nermina Damian. Asistent regie: Iulian Sandu. Asistent coregrafie: Ramona
Mezei. Regie scenă: Marilena Aldea. Alin Anca revine, pentru a treia oară, pe scena Operei Brașov, devenind, în scurt timp, o voce foarte îndrăgită de publicul nostru. El este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Încă din timpul studiilor a debutat pe scena Operei Române din Cluj-Napoca în roluri ca Dulcamara în „L’elisir d’amore” de G. Donizetti, Don Giovanni în „Don Giovanni” de W.A. Mozart, Colline în „La Boheme” de G. Puccini, Il Grand Inquisitor în „Don Carlo” de G. Verdi și a interpretat partitura de bas din „Requiem” de G. Verdi.
Spectacolul durează trei ore și 10 minute și are două pauze.
Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!
Biletele pentru repetiția generală a operei „Faust” și pentru recitalul vocal-instrumental se
pot cumpăra atât online, de pe site-ul www.bilet.ro, cât și de la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 sau cu o oră înainte de începerea evenimentelor (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.