Acasă Social Facturile a sute de mii de clienți casnici ai Hidroelectrica riscă să...

Facturile a sute de mii de clienți casnici ai Hidroelectrica riscă să explodeze

Clienții Hidroelectrica care trebuie să își reînnoiască vechile contracte ce expiră sau casnicii care vor să devină clienți noi au parte de o prevedere cel puțin ciudată în noua ofertă a Hidroelectrica: posibilitatea de a plăti un preț variabil în locul celui fix stabilit în contract, în anumite condiții. Dacă se va ajunge cumva la această situație, facturile vor crește semnificativ.

Hidroelectrica a actualizat, la începutul acestui an, oferta sa pentru clienții casnici, și a menținut, pentru următoarele trei luni, cel puțin, prețul de contract al energiei active la 0,28 lei/kWh, dar a introdus în ofertă o prevedere cel puțin bizară pentru cei care vor accesa noua ofertă, fie pentru că vor să devină clienții companiei, fie pentru că le expiră actualele contracte și trebuie să le prelungească, scrie Economica.net.

Măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică și gaze naturale în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025, anunțate de Hidroelectrica pot fi consultate aici.