Acasă Social Expoziția „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești” a...

Expoziția „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești” a ajuns în Republica Moldova

0
“Cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor, în data de 17 mai, la Strășeni, a fost inaugurată expoziția „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești”.
În cadrul evenimentului de inaugurare, care a avut loc în incinta Școlii de Arte a Municipiului Strășeni, cu luări de cuvânt au participat Sîrbu Livia, director adjunct a Muzeului Național de Istorie a Moldovei, Valentina Casian, primar al municipiului Strășeni și Efimia Luca, director a Muzeului de Istorie și Etnografie Strășeni, care au salutat publicul prezent și au accentuat aportul organizării a asemenea expoziții pentru conservarea și valorificarea patrimoniului istoric și național. Expoziția poate fi văzută în holul de la parter a Școlii de Artă a Municipiului Strășeni.
De asemenea, în cadrul festivității, a fost semnat un acord de colaborare între Muzeul Național de Istorie a Moldovei și Muzeul de Istorie și Etnografie Strășeni.
Expoziția „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești” este realizată de Muzeul Județean de Istorie Brașov, împreună cu Asociația Forums, și este itinerată în Republica Moldova cu sprijinul Muzeului Național de Istorie a Moldovei, al Asociației Tinerilor Basarabeni și al Consiliului Județean Brașov.”
Articolul precedentMarius Budăi, reacție dură: ”Nu există la Ministerul Muncii un sac de bani pe care să-l împărțim la toată lumea.”
Articolul următorA doua oară cu ”noroc”! A ajuns la răcoare după ce a fost prins băut la volan de două ori, în câteva zile