Acasă Social Expoziția de pictură și grafică „Fragmente”, la Centrul Cultural German Brașov

Expoziția de pictură și grafică „Fragmente”, la Centrul Cultural German Brașov

În perioada 22 mai – 21 iunie 2024, Centrul Cultural German Brașov găzduiește expoziția de pictură și grafică „Fragmente”, a Școlii Populare de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” Brașov, realizată de elevii coordonați de profesoarele Roxana Orghidan și Roxana Ferenț.
Expoziția conține o selecție de lucrări reprezentative, cu tematică inedită, ce abordează tehnicile specifice artelor plastice – naturi statice, studiu-figura umană, compoziții și peisaje executate în acrilic, grafit colorat și creion, pe suport de hârtie și pânză.
Fragmentul se găseşte la limita dintre obiect şi semn, la limita dintre obiect şi simbol. Mai bine zis, fragmentul balansează între cele două. Obiectul se găseşte în domeniul picturii și graficii, simbolul, în domeniul semioticii. În artele plastice, el mai înlesneşte o trecere, aceea dintre concret şi abstract. Ochiul învăţat să privească fragmentul, se antrenează mai uşor să privească spre o lume care poate deveni abstractă.
Vernisajul expoziției Fragmente a avut loc pe 22 mai 2024, la sala festivă a Centrului Cultural German Brașov.
Expoziția va rămâne deschisă până în data de 20 iunie 2024. Ea va putea fi vizitată în programul normal de funcționare al Centrului Cultural German (luni – vineri, 11:30 – 17:30).
Pentru vizite în grupuri mai mari și pentru a vă asigura că experiența de vizitare nu vă este perturbată de desfășurarea altor activități ale Centrului, organizatorii vă încurajează să vă anunțați în prealabil vizita la numărul de telefon 0726/689009.
Expoziția este organizată de Centrul Cultural German Braşov în parteneriat cu Scoala Populara De Arte si Meserii „Tiberiu Brediceanu” Brasov şi cu sprijinul Goethe-Institut Bucuresti.