Acasă Actualitate Experți și în pepeni! Primarul Coliban se plânge de lipsa angajaților, dar...

Experți și în pepeni! Primarul Coliban se plânge de lipsa angajaților, dar pe cei pe care îi are, îi trimite în Dolj să verifice ”pepenii de Dăbuleni”

0
După proiectul câștigător la bugetare participativă ”zarzavaturi între blocuri” care a fost un eșec total și nu s-a mai implementat deși au trecut 2 ani, primarul Allen Coliban vine cu ”pepenii de Dăbuleni”.
Din 1 iulie veți putea cumpăra pepeni de Dăbuleni din piețele brașovene, direct de la producători.Inspectorii Serviciului de Administrare Piețe vor efectua controale pe terenurile cultivatorilor pentru a se asigura că pepenii care ajung în piețele brașovene sunt proveniți din acele culturi”, susțin reprezentanții Primăriei Brașov într-un comunicat de presă.
În primul rând este clar o discriminare pentru vânzătorii de pepeni.Dacă primarul Allen Coliban sau ceilalți din fruntea instituției nu știu, pepenii se fac în România în mai multe zone ale țării, nu doar la Dăbuleni. Un exemplu este Galați.
În al doilea rând, una e să ai certificat de producător, una e să fii și proprietar…De asemenea, în calitate de ce se duc inspectorii Serviciului de Administrare Piețe pe terenurile celor din Dăbuleni, ce îi recomandă, ce studii au, ce garanție au că le arată cineva terenurile?
Într-o altă ordine de idei, cine plătește pentru transportul acestor angajați ca ei să se plimbe prin alte județe din țară, mai ales că până acolo se fac vreo 5 ore? Deci în total, dus-întors vreo 10 ore. Li se asigură și cazare?
De ce se duc acești inspectori la Dăbuleni și nu în alte localități din țară cunoscute pentru pepeni?
În timp ce Primăria Brașov își trimite angajații prin alte județe, să urmărească terenurile celor care au pepeni, primarul Allen Coliban se plânge în fața Consiliului Local că nu are destui oameni cu care să lucreze…
Dar oare asta trebuie să facă angajații din piață plătiți din bani publici, să facă deplasări de câte 5 ore prin alt județ din România?
Pentru ce mai există certificate de producător, pentru ce mai avem tehnologie cu ajutorul căreia se poate verifica orice în ziua de azi?
Oare dă Primăria Brașov și certificat de autenticitate?
Articolul precedentParcare gratuită la Aeroportul Brașov
Articolul următorȘerban Todorică, noul președinte al Consiliului Județean Brașov : ”Sănătatea este pe primul loc”
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.