Acasă Regional Eveniment Festiv la Consulatul German din Sibiu: Uniune prin fotbal și caritate

Eveniment Festiv la Consulatul German din Sibiu: Uniune prin fotbal și caritate

0
În acest an, evenimentul a avut și o componentă caritabilă, în care participanții au fost invitați să șuteze la poartă, fiecare șut reprezentând o donație pentru un centru de îngrijire paliativă pentru copii din Sibiu. De asemenea, elevii de la Liceul de Artă din Sibiu au interpretat imnurile României, Germaniei și Uniunii Europene. Evenimentul a fost o ocazie de solidaritate și colaborare între comunitățile germane și române din zonă.
”Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu a organizat miercuri, 4 octombrie, un eveniment festiv cu ocazia Zilei Unității Germane. Primarul Astrid Fodor a participat la manifestare, alături de ceilalți invitați din instituții locale sibiene și din alte medii.
Pe lângă motivul central al sărbătorii, evenimentul de anul acesta a primit și o tentă mai deosebită. În contextul faptului că Germania va găzdui anul viitor Campionatul European de Fotbal UEFA 2024 și dată fiind constanta dorință a Consulatului de a contribui pozitiv în viața comunității Sibiului, Consulul Kerstin Jahn a organizat o acțiune caritabilă împreună cu echipa FC Hermannstadt. Astfel, alături de legenda fotbalului sibian Viorel Hizo, participanții la eveniment au fost invitați să șuteze la poartă, fiecare șut însemnând o donație pentru Centrul de îngrijire paliativă pentru copii Carl Wolff Sibiu.
Un moment emoționant a fost intonarea imnului României, al celui al Germaniei și al Uniunii Europene de către elevii Liceului de Artă Sibiu.” au anunțat reprezentanții Primăriei Municipiului Sibiu.
Articolul precedentPeste 1.200 de persoane din Harghita așteptate să-și ridice cărțile de identitate
Articolul următorFestivalul de Artă Fotografică din Ţinutul Secuiesc: O explozie de imagini și creație