Acasă Administrativ Estimări pentru Aeroportul Brașov! 800 000 de pasageri/an la finalul lui 2024

Estimări pentru Aeroportul Brașov! 800 000 de pasageri/an la finalul lui 2024

0

Planuri mărețe pentru Aeroportul Internațional Brașov. Aproximativ 800 000 de pasageri/an ar putea călători prin intermediul acestuia la finalul anului viitor, ceea ce înseamnă acoperirea tuturor cheltuielilor.

„Eu aș vrea ca aeroportul să fie profitabil la finalul anului viitor. Dacă avem 7 mișcări pe zi, este echivalentul a două avioane. Un avion se calculează între 300 000-400 000 de pasageri/an. Astfel, la un calcul realist, aeroportul ar putea avea 800 000 de pasageri/an.”

Fiind întrebat când Aeroportul Internațional Brașov ar putea fi profitabil, directorul Alexandru Anghel a răspuns că la finalul anului viitor acest lucru ar putea fi posibil. Veniturile sunt strict legate de nivelul de trafic. Astfel, administrația aeroportului are în plan să atragă cât mai multe companii aeriene. Companiile care operează în acest moment la Brașov sunt Dan Air și Wizz Air. Totodată, vor urma întâlniri și cu Lufthansa și Fly Lili.

„În momentul de față la Brașov avem Dan Air, care operează încă din prima zi și Wizz Air, care recent a început cu Dortmund. Luna viitoare o să avem întâlnire cu Lufthansa pentru cursele de Viena, Frankfurt, München.”

Articolul precedentServiciile Publice de Ambulanță Județene vor avea 122 de ambulanțe noi
Articolul următorVIDEO.”Oameni faini la Brașov”, invitat consilierul local Alexandra Crivineanu, realizator Cristi Florea