Acasă Anunțuri Ești dinamic, hotărât, ambițios? Poți lua rapid decizii? Ai capacitatea de a-i...

Ești dinamic, hotărât, ambițios? Poți lua rapid decizii? Ai capacitatea de a-i motiva și îndruma pe cei din jurul tău? Alege cariera militară!

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Braşov, activitatea de informare a tinerilor, băieţi şi fete, înmatriculați în ultimul an de liceu sau absolvenți ai învăţământului liceal cu diplomă de bac, privind şcolarizarea în unitățile de învățământ postliceal militar. 

Media de admitere în unitățile de învățământ postliceal militar va fi calculată pe baza rezultatelor obținute la examenul de bacalaureat.

Locuri disponibile: – 508 – maiștri militari -Durata studiilor: 2 ani;

– 883 – subofițeri – Durata studiilor: 1 an.
Criterii specifice de recrutare pentru formarea prin parcurgerea studiilor postliceale militare:
– să aibă vârsta de cel mult 30 de ani împliniţi în anul organizării concursului de admitere;
– să fie absolvenţi ai învăţământului liceal, militar sau civil, cu diplomă de bacalaureat sau să facă dovada promovării examenului de bacalaureat până la data concursului de admitere;
– să posede permis de conducere auto valabil, categoria B – candidaţii pentru subofiţeri în arma „geniu” respectiv categoriile B şi C – candidaţii pentru subofiţeri în specialitatea militară „auto”.

Perioada desfășurării selecției aptitudinale (probe sportive și psihologice): 22.04 – 14.06.2024;

Termen final pentru întocmirea dosarului de candidat: 5 iulie 2024.

Înscrierile se pot face mergând la sediul Biroului Informare Recrutare Brașov, situat în municipiul Brașov, str. Lungă, nr. 231, sau online pe platforma www.recrutaremapn.ro.

Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina de Facebook Centrul Militar Județean Brașov sau suna la nr. de tel. 0268-510466. Programul de lucru cu publicul al Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Brașov este: Luni, Miercuri, Joi, Vineri: 08.00-16.00, Marți: 10.00-18.00.

Învățământul postliceal militar sunt gratuite (cazare, masă, echipament, transport dus- întors pe perioada vacanțelor, asistență medicală) și reprezintă principala cale de formare a cadrelor militare în activitate.

La finalizarea studiilor, în afara unui venit garantat, care creşte pe măsura evoluţiei în carieră, militarii au dreptul la echipament gratuit, compensaţie lunară pentru hrană, dreptul la locuinţă de serviciu sau cuantum lunar pentru chirie