Acasă Local Este jale pe șoselele din Brașov! 5 șoferi băuți și 3 drogați...

Este jale pe șoselele din Brașov! 5 șoferi băuți și 3 drogați trași pe dreapta de polițiști

0
Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat la data de 13 martie 2023, în intervalul orar 06.00 – 09.00, o acțiune pe raza județului Brașov.
În cadrul activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au verificat cu prepondereță autovehicule destinate transportului de persoane, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 51 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice, iar alte 8 sancţiuni contravenționale au vizat neîndeplinirea ocupației legale de operator de transport rutier.

Tot pentru abaterile constatate, au fost reținute 8 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost identificați 3 conducători auto aflați sub influența substanțelor psihoactive și alți 5 conducători auto aflați sub influența alcoolului. Pentru consumul de alcool peste limita legală admisă, dar și pentru consumul de substanțe interzise, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală, cauzele urmând a fi cercetate sub coordonarea procurorului desemnat, iar la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

Imagine din arhivă.