Acasă Social Eroii din spatele uniformelor. Un tânăr din Mureș a fost la un...

Eroii din spatele uniformelor. Un tânăr din Mureș a fost la un pas să-și piardă viața din cauza unui zmeu care a atins un fir de înaltă tensiune

În data de 14 aprilie, în localitatea Cristești din Mureș, un incident dramatic a fost prevenit de un echipaj SMURD. Un tânăr a fost la un pas să-și piardă viața din cauza unui zmeu care a atins un fir de înaltă tensiune. Descărcarea electrică a fost foarte puternică, provocându-i tânărului un stop cardio-respirator.
Un echipaj SMURD a fost alertat imediat, aceștia au ajuns rapid la locul evenimentului și au acționat prompt și eficient. Au aplicat manevrele de resuscitare, iar inima tânărului a început iarăși să bată.
Astăzi, mulțumită răspunsului rapid al echipajului SMURD, tânărul se află în viață.
Echipajul format din paramedici mureșeni, și colegul nostru brașovean, plutonier adjutant Andrei Ionuț – cursant formator au demonstrat încă o dată, că promptitudinea și pregătirea sunt extrem de importante în salvarea fiecarei vieți.
Astăzi, de Ziua Medicinei de Urgență, intr-un cadru festiv, în prezența domnului Secretar de Stat, dr. Raed Arafat, la sediul Departamentului pentru Situații de Urgență, colegului nostru i-a fost acordată Emblema de Onoare pentru activitatea remarcabilă desfășurată în cadrul SMURD Brașov.