Acasă Social Era așa de beat că s-a simțit ca-n filme. A furat o...

Era așa de beat că s-a simțit ca-n filme. A furat o mașină și a intrat cu aceasta în gardul unui imobil, apoi a fugit de la fața locului

0

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu persoana bănuită în stare de reținere, după ce aceasta ar fi furat un autoturism, pe care l-ar fi condus în timp ce s-ar fi aflat sub influența alcoolului, fără a deține permis de conducere.

 

La data de 12 februarie a.c., în jurul orei 04:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hoghiz au fost sesizați de către un bărbat din localitatea Racoș, județ Brașov, cu privire la faptul că autoturismul său a fost furat, avariat și apoi abandonat în vecinătatea domiciliului său.

În urma sesizării la fața locului s-a deplasat o echipă operativă, care, în urma cercetărilor efectuate, a identificat persoana bănuită de comiterea infracțiunii, un tânăr de 26 de ani, care ar fi sustras autoturismul din fața casei persoanei vătămate, l-ar fi condus aproximativ 10 metri, după care ar fi pierdut controlul volanului și ar fi lovit gardul unui alt imobil, aspect ce l-a determinat să abandoneze autovehiculul.

În scurt timp, polițiștii l-au depsitat pe tânărul bănuit de comiterea faptei, despre care au stabilit faptul că nu posedă permis de conducere auto. De asemenea, polițiștii l-au testat din punct de vedere al consumului de alcool, iar rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul respirat. În acest context, tânărul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost recoltate mostre biologice, pentru stabiliriea cu certitudine a prezenței alcoolului în organism.

Ulterior, în urma administrării probatorilui, tânărul a fost reținut și depus în cadrul Centrului de Reținere și Arest al I.P.J. Brașov, pentru 24 de ore.

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de  “furt în scop de folosință”, “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea.