Acasă Regional Eminescu interzis la Sfântu Gheorghe! Primarul condiţionează ridicarea unui bust de retragerea...

Eminescu interzis la Sfântu Gheorghe! Primarul condiţionează ridicarea unui bust de retragerea unor procese

0
Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, are un tupeu fantastic. Acesta condiționează amplasarea unui bust al poetului Mihai Eminescu de retragerea unor procese.
ȘANTAJ ȘI O NOUĂ DOVADĂ A DISCRIMINĂRII LA ADRESA ROMÂNILOR!
Constatăm cu dezamăgire că atitudinea primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad continuă să fie una discriminatorie și jignitoare la adresa comunității românești din municipiul reședință a județului Covasna.
În răspunsul său, primarul mun. Sf. Gheorghe refuză un tratament similar. Prin simplul refuz deja avem în vedere o faptă de discriminare. Însă, adept al unui discurs și al manifestărilor naționalist-separatiste, primarul mun. Sf. Gheorghe, instituție publică care ar trebui să aibă o conduită echilibrată și perfect simetrică cu toți membrii comunității indiferent de naționalitatea sau etnia căreia îi aparțin, ș𝐚𝐧𝐭𝐚𝐣𝐞𝐚𝐳ă 𝐩𝐮𝐫 ș𝐢 𝐬𝐢𝐦𝐩𝐥𝐮 𝐅𝐂𝐑𝐂𝐇𝐌 cu retragerea a două cauze aflate pe rolul instanțelor de judecată în care autoritatea locală are calitate de pârât iar FCRCHM calitate de reclamant, încălcând principii esențiale precum dreptul de petiționare și liberul acces la justiție.
Remarcăm cu tristețe, faptul că, deși Mihai Eminescu este poetul universal al românilor iar statuia lui își poate găsi locul oriunde în România, Primarul mun. Sf. Gheorghe, unitate administrativ – teritorială din România, contestă încă de la începutul răspunsului oportunitatea amplasării statuii pe falsul motivul că Mihai Eminescu nu a călătorit în „Ținutul Trei Scaune”, aspect eronat din punct de vedere istoric, fiindcă în 1864 Mihai Eminescu a trecut prin Crasna, Zăbrătău, Sita Buzăului și Întorsura Buzăului. Chiar și în afara granițelor, monumente dedicate lui Mihai Eminescu se regăsesc în Odesa, Paris, Montreal sau Viena, dar îi este refuzat în mod jignitor un loc în inima României, la Sfântu Gheorghe.
Așa cum poetul Petofi Sandor poate fi iubit și respectat de maghiarii din Ungaria sau din alte state și poetul Mihai Eminescu poate fi iubit și respectat de românii din Sf. Gheorghe, județul Covasna. Transmitem pe această cale că nu vom renunța la demersul nostru și vom depune toate eforturile pentru ca la Sfântu Gheorghe, poetul tuturor românilor să poată fi omagiat așa cum se cuvine!”, a spus Dragoș Burghelia, președintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș.
Articolul precedentInvestiție de 13 milioane de lei în modernizarea clădirii Ambulatoriului Maternităţii Braşov
Articolul următorVIDEO În sfârșit, Adrian Veștea a tranșat problema candidaturii la Primăria Brașov!
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.