Acasă Social Echipa de curse a Universității Transilvania, locul 1 la competiția „Formula...

Echipa de curse a Universității Transilvania, locul 1 la competiția „Formula Student” din Portugalia(FOTO)

1

Prima participare a echipei BlueStreamline a Universității Transilvania din Brașov, la competiția „Formula student” din Portugalia a adus și primul loc 1 pentru studenții brașoveni.

Timp de 8 luni, studenți de la mai multe facultăți ai Universității Transilvania din Brașov au conceput de la zero o mașină de curse și au pregătit-o pentru competițiile internaționale. La finalul lunii iulie a fost lansat cel de-al 14-lea monopost realizat de echipa BlueStreamline și care săptămâna aceasta a fost vedetă la competiția „Formula Student” din Portugalia.

La linia de start s-au aliniat 16 universități din 7 țări europene. În total au fost 5 probe pe care studenții le-au parcurs: proba de accelerație, unde s-au clasat primii, proba de autocross, unde au fost pe locul doi, skid pad – locul 3, anduranță – locul 1, eficiență – locul 1. La final, în clasamentul general, echipa BlueStreamline a Universității Transilvania din Brașov s-a clasat pe prima poziție. În plus, a primit și premiul special „Formula Student Portugal”.

Acest loc 1 este cu atât mai valoros, cu cât vine exact în anul în care echipa BlueStreamline împlinește un deceniu și jumătate de existență.

„Mă bucur că alături de cei 12 studenți am reușit să dezvoltăm un monopost care la anumite capitole a depășit performanțele mașinilor de curse dezvoltate de universități de top din Europa. Nu a fost doar muncă inginerească, a fost și este în continuare o muncă de echipă, pasiune și multe ore petrecute în atelierul de pe Colina Universității. De 15 ani BlueStreamline este și o rampă de lansare pentru studenți, în industria automotive și nu numai”, a declarat conf. dr. ing. Mihai Comșiț, coordonatorul echipei BlueStreamline.

Competiția din Portugalia s-a desfășurat în perioada 1-5 august, pe circuitul „Kartodromo Castelo Branco”. Pentru echipa BlueStreamline urmează încă două competiții în această vară, pe circuitele din Spania și din Croația.

Echipa BlueStreamline din acest an este formată din următorii studenți ai Universității Transilvania din Brașov:

 

 • Ardelean Raul Daniel – Facultatea de Inginerie Mecanică
 • Benedek Oliver – Facultatea de Design de produs și Mediu
 • Buduleci Bogdan Ștefan – Facultatea de Design de produs și Mediu
 • Buga Mihail – Facultatea de Inginerie electrică și știința calculatoarelor
 • Chindea Cosmin- Mihai – Facultatea de Matematică și Informatică
 • Dumitru Radu – Facultatea de Inginerie mecanică
 • Kheddoo Trivedi – Facultatea de Inginerie mecanică
 • Luchian Mihai – Facultatea de Matematică și Informatică
 • Marciu Alexandru-Daniel – Facultatea de Inginerie tehnologică și management industrial
 • Negrescu Florin-Daniel – Facultatea de Inginerie mecanică
 • Niculcea Mircea- Andrei – Facultatea de Inginerie electrică și știința calculatoarelor
 • Tănase Mihai-Alexandru-Lucian – Facultatea de Inginerie tehnologică și management industrial