Acasă Actualitate Dumitru Flucuș (AUR): „Filmul „Arsenie, viața de apoi” conține o înșiruire de...

Dumitru Flucuș (AUR): „Filmul „Arsenie, viața de apoi” conține o înșiruire de neadevăruri, de minciuni și de blasfemii” (VIDEO)

0

Dumitru Flucuș, deputat AUR de Brașov, a vorbit ieri în cadrul unei conferințe organizată la sediul partidului despre impactul negativ pe care îl are filmul „Arsenie, viața de apoi”. Deputatul susține că filmul conține o înșiruire de neadevăruri, de minciuni și de blasfemii față de părinele Arsenie, față de credincioșii lui și față de Biserica Ortodoxă Română.

Acesta a mai adăugat că părintele Arsenie Boca este una dintre cele mai luminoase persoanalități ale românilor și nu trebuie tratat astfel. Mai mult de atât, oamenii trebuie să respecte tot ce este sfânt pentru alții.

„De curând a fost realizat un film numit „Arsenie, viața de apoi” de regizorul Alexandru Solomon cetățean român aparținând etniei evreiești. Filmul aduce grave prejudicii de imagine părinelui Arsenie, credincioșilor lui și în general Bisericii Ortodoxe Române. Ne prezintă ca neevoluați pe cei care suntem credincioși. Filmul conține o înșiruire de neadevăruri, părintele fumând. Toți cei care avem informații știm că era un aprig combatant împotriva fumatului. Sau multe alte lucruri neadevărate sunt în acest film. Lucruri care m-au determinat să iau atitudine și am avut ieri o declarație politcă în acest sens pentru că nu mi se pare deloc normal să jignești niște simboluri sfinte ale unor milioane de oameni. Tot ce este sfânt trebuie să respecți sau să ignori, dar nu să creezi prejudicii. Să prezinți niște neadevăruri.

Vă amintesc că în ultimii 34 de ani, asupra țării noastre s-a făcut o înșiruire de agresiuni. Am pierdut foarte multe în această perioadă. În plan material suntem zdrobiți, însă în plan spiritual stăm bine. Procentul oamenilor credincioși este mult superior celorlalte țări. Eu unul știu din poveștile directe ale celor din Țara Făgărașului și din ce am citit că părintele Arsenie este un sfânt.”, a transmis Dumitru Flucuș, deputat AUR Brașov.

 

Articolul precedentProgramul mijloacelor de transport în comun de Ziua Intermodalității Brașov
Articolul următorSingurul deputat de Brașov care stă de vorbă cu studenții Universității Transilvania