Acasă Actualitate Dumitru Flucuș: „A fost adoptată legea care prevede că discriminarea de gen,...

Dumitru Flucuș: „A fost adoptată legea care prevede că discriminarea de gen, de opinie sau apartenență politică se pedepsește închisoare de la 6 luni la 3 ani”

0

Dumitru Flucuș, Deputat AUR Brașov, a făcut o postare pe pagina sa de Facebook în care vorbește despre noua lege care prevede că discriminarea de gen, de opinie sau apartenență politică se pedepsește închisoare de la 6 luni la 3 ani. Deputatul spune că această lege reprezintă un mare abuz.

„A fost adoptată legea care prevede că discriminarea de gen, de opinie sau apartenență politică se pedepsește închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Este vorba despre Pl-x 491/2023, proiect de Lege pentru modificarea art.369 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal, care a fost adoptat pe repede înainte în ședința Camerei Deputaților din 13 septembrie 2023.

Mi se pare un abuz extraordinar de mare. Ascunse sub ideea că noi protejăm oamenii, se protejează actualul regim politic, care se teme de alegerile viitoare și încearcă cumva să bage pumnul în gura presei, în gura televiziunilor și chiar și a oamenilor de rând care nu mai pot purta discuții între despre oferta politică, pentru că se poate considera că ai discriminat politic.

Faptul că acest proiect legislativ a trecut pe repede înainte, fără să aștepte prin sertarele de la Parlament, așa cum se întâmplă cu proiecte care stau ani de zile, arată faptul că actuala putere, partidele care au condus România în ultimii 30 de ani, se teme că poporul se trezește și poate să apere interesele naționale și interesele patriotice, și atunci încearcă să limiteze cât mai mult răsturnarea puterii prin alegeri libere.

Cum face asta? Dând astfel de legi prin care reduc la tăcere oamenii care se pot exprima pe probleme politice sau vin cu alte feluri de constrângeri, cum ar fi alegerea primarilor dintr-un singur tur, lucru care nu are nimic de-a face cu democrația.”, a transmis Dumitru Flucuș, Deputat AUR Brașov.