Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna a aplicat, în primele trei luni ale acestui an, 20 de avertismente și 23 de amenzi în valoare totală de 149.300 lei, în urma unor controale derulate în unitățile cu profil alimentar de pe raza județului.
Directorul instituției, dr. Örsi Csaba, a transmis că principalele nereguli constatate în urma celor peste 500 de controale au fost: manipularea, depozitarea, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, dificultăți în demonstrarea trasabilității produselor finite, deficiențe privind întreținerea spațiilor de producție, funcționarea în spații neaprobate sanitar veterinar, lipsa carnetelor de sănătate în cazul personalului, programe de autocontrol incomplete și/sau neimplementate, respectiv lipsa monitorizării temperaturii de păstrare a produselor alimentare.
„În primele 3 luni, în domeniul siguranței alimentelor au fost efectuate în total 525 controale (117 la magazine alimentare, 61 la restaurante, 59 la supermarket/hipermarket, 57 la carmangerii, 43 la depozite alimentare, 26 la măcelării, 26 la piețe agroalimentare, 25 la unități procesare lapte, 24 la unități procesare carne, 19 la unități de catering, 15 la centre de prelucrare lapte, 11 la cantine, etc.), fiind aplicate 20 de avertismente și 23 de amenzi contravenționale în valoare totală de 149.300 lei”, a transmis dr. Örsi Csaba, potrivit weradio.ro.