Acasă Actualitate Drogurile au devenit „la modă” printre șoferii din Brașov

Drogurile au devenit „la modă” printre șoferii din Brașov

În ultimul timp au apărut tot mai multe cazuri în care șoferii consumă substanțe interzise. Câteva cazuri de genul acesta au fost descoperite recent la Brașov.

Polițiștii din cadrul Secției 1 de Poliție au întocmit un dosar penal după ce un conducător auto a fost identificat sub influența substanțelor interzise. Acesta nu oprise la culoarea roșie a semaforului.

În timpul verificării documentelor, polițiștii au observat o stare de agitație a șoferului, astfel au efectuat un test pentru determinarea consumului de substanțe interzise, test care a ieșit pozitiv pentru substanțele cocaină, cannabis și methamphetamină.

Față de cele stabilite, în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La scurt timp, polițiștii au întocmit încă un dosar penal, după ce un alt conducător auto a ieșit pozitiv la testarea efectuată pentru consumul de substanțe interzise. Rezultatul tesului a evidențiat substanța cannabis în organismul conducătorului auto, astfel că acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i s-au recoltat mostre biologice.

Dosarele astfel intocmite sunt instrumentate sub coordonarea procurorilor desemnați din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a se propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.