Acasă Infractional Două cazuri de violență domestică la Brașov în doar 24 de ore

Două cazuri de violență domestică la Brașov în doar 24 de ore

0

La data de 23 august 2022, în jurul orei 09.50, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Brașov au fost sesizați de către o femeie din municipiul Brașov, cu privire la faptul că fostul său soț o amenință cu acte de violență.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul în cauză s-ar fi deplasat la locul de muncă al fostei sale soții și i-ar fi adresat acesteia amenințări cu acte de violență. De asemenea, în ultima perioadă, bărbatul ar fi urmărit-o, în mod constant, pe fosta sa soție și ar fi contactat-o telefonic frecvent, fără drept, aspecte care i-au creat acesteia o stare de temere.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat, prin care acesta este obligat să păstreze o distanță minimă, atât față de persoana vătămată, cât și față de locul de muncă al acesteia.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „hărțuire” și ”amenințare”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “violența în familie” 2 acte materiale și ”distrugere”.

În fapt, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din municipiul Brașov cu privire la existența unei stări conflictuale între vecinii săi de apartament.

Din cercetările efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că la data de 23 august 2022, în intervalul orar 04.00 – 10.00, pe fondul consumului de băuturi alcoolie și al unor discuții în contradictoriu, două persoane, soț și soție, s-ar fi agresat fizic reciproc, în timp ce se aflau în locuința comună din municipiul Brașov.

De asemenea, femeia, în vârstă de 28 ani, ar fi provocat distrugeri la nivelul unei uși situată în interiorul imobilului de domiciliu.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există pericol iminent în cazul ambelor persoane, polițiștii au emis doar un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile, întrucât femeia în cauză s-a opus emiterii unui astfel de document.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Articolul precedentÎncă un consilier local PNL cu atribuții de viceprimar a fost declarat incompatibil
Articolul următorExpoziție inedită la Poștă: Personalități românești și timbre