Acasă Social Dosar penal pentru un șofer prins cu permis de conducere ucrainean fals

Dosar penal pentru un șofer prins cu permis de conducere ucrainean fals

0

Tupeu maxim! Un bărbat din Bacău s-a urcat la volan, cu un permis de conducere fals. Mai mult decât atât, cadrele de poliție au constatat faptul că acesta nu figurează ca fiind deținător de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”,  “fals material în înscrisuri oficiale” și “uz de fals”.

În fapt, la data de 16 mai 2022, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 32 ani, din județul Bacău, care conducea un autoturism în afara localității Lunca Câlnicului din județul Brașov.

La solicitarea polițiștilor de a prezenta documentele personale și ale autovehiculului, bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile din Ucraina, asupra căruia există suspiciunea că ar fi fals.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind deținător de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.