Acasă Social Doi traficanți de droguri sunt cercetați penal. Încă de la începutul anului...

Doi traficanți de droguri sunt cercetați penal. Încă de la începutul anului vindeau canabis și MDMA

0

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Braşov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, au documentat activitatea infracțională a două persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.

Din actele de urmărire penală a rezultat că, în perioada ianuarie – martie, acestea ar fi intermediat și vândut direct diferite cantități de droguri de risc (canabis) și de mare risc (MDMA), către consumatori din județul Brașov.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de risc (canabis), porționate și ambalate în scopul comercializării, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

La data de 25 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea celor două persoane, pentru 24 de ore.

În cursul aceleiași zile, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Brașov.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.