Acasă Social Doi tineri aventurieri și inadecvat echipați au solicitat intervenția salvamontiștilor după ce...

Doi tineri aventurieri și inadecvat echipați au solicitat intervenția salvamontiștilor după ce au rămas blocați în partea superioară a Padinii Hotarului (FOTO)

0
Ieri, 11 martie, în jurul orelor 12:30, Serviciul Public Local Salvamont Zărnești, a primit o solicitare prin Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont, sā intervinā din nou pe Padina Hotarului, fiind al 3lea caz produs pe acest traseu, în ultimele douā luni.
„Istoria se repetā, dar cu alți protagoniști. Doi tineri, cu echipament precar și slabā pregatire fizica și tehnicā pentru acest gen de trasee, aflați în urcare pe deja clasica Padina Hotarului, spre Varful Turnu (1923 m), constatā cā nu mai pot înainta ascesiunea și rāmânând blocați într- o zonā cu expunere mare, în partea superioarā a Padinii Hotarului, decid sā ne solicite ajutorul.
La scurt timp, doi salvamontiști din cadrul Serviciului nostru, pornesc pe traseu spre cei doi și dupā aproximativ o ora și jumātate ajung la aceștia . Din motive de siguranțā, decid sā îi echipeaze pe cei doi cu hamuri, cāști de protecție, bețe de trekk, snowline și mānuși, dupā care încep împreunā coboarea spre baza muntelui. Acțiunea s-a încheiat în jurul orelor 17:00.
Ne îngrijoreazā numārul de cazuri inregistrate pe traseul Padinii Hotarului într-un timp atât de scurt și din nou vā recomandām prudențā în alegerea traseelor montane, luând în calcul condiția fizica și pregatirea tehnicā; utilizarea echipamentului montan de iarnā și informarea prealabilā prin Serviciile Salvamont
Serviciul Public Local Salvamont Zārnești, vā stā întotdeauna la dispoziție cu informații despre starea traseelor și vā asigurā sprijinul în situații de urgențā!”, au transmis salvamontiștii.
Foto: Salvamont Zărnești