Acasă Actualitate Doi tineri au încercat să vândă cannabis la festivalul de la Râșnov

Doi tineri au încercat să vândă cannabis la festivalul de la Râșnov

0

În noaptea de 5/6 august 2022, în cadrul activităților desfășurate de către polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Poliția Stațiunii Râșnov, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române și Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, în contextul unui festival de muzică, care s-a desfășurat în Stațiunea Râșnov, din județul Brașov, au fost depistați doi bărbați care dețineau asupra lor cannabis.

Cele două persoane au fost identificate ca fiind un tânăr, în vârstă de 21 ani și un bărbat, în vârstă de 31 ani, ambii din Stațiunea Râșnov, județul Brașov.

Procedându-se la efectuarea controlului corporal al acestora, au fost descoperite 20 de grame de cannabis, porționate în 27 de folii de staniol, sub formă de bile, acestea fiind pregătite în vederea comercializării.

Ulterior conducerii la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov și audierii acestora, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane, pentru trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc.

Față de bărbatul în vârstă de 31 ani, a fost formulată propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov dispunând luarea măsurii arestului la domiciliu, pentru 30 de zile.

Pentru tânărul de 21 ani, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.